Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Να σταματήσει η εγκατάσταση και άλλων προσφύγων στην Κεντρ. Μακεδονία, ζητά η ΠΕΔΚΜ

Mετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, με τη συμμετοχή δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό σε ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς.

Η ΠΕΔΚΜ ζητάει μεταξύ άλλων, να σταματήσει η είσοδος και εγκατάσταση προσφυγικών πληθυσμών στην Κεντρική Μακεδονία, στην οποία όπως αναφέρει, έχει ήδη συσσωρευθεί περισσότερο από το 60% των προσφύγων.
Ζητάει επιπλέον, να ενημερωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση για τον υπάρχοντα σχεδιασμό διαχείρισης των προσφυγικών ροών, να υπάρξει δίκαιη, ισόρροπη και γεωγραφικά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την έκταση της χώρας, με την αυτονόητη εξαίρεση των ευαίσθητων περιοχών, όπως σημειώνει. Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει την ανάγκη να λειτουργήσει έστω και ένας χώρος στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις πληροφορίες για εγκατάσταση προσφύγων σε βιομηχανικά κτίρια της περιοχής του Καλοχωρίου και της Σίνδου, υπογραμμίζει: «Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Όχι μόνο γιατί οι χώροι που επιλέγονται είναι ακατάλληλοι, μιας και δεν διαθέτουν βασικές υποδομές ενώ γειτνιάζουν με επαγγελματικούς χώρους. Αλλά κυρίως γιατί οι πληθυσμοί των προσφύγων που η κυβέρνηση έχει φέρει στο δήμο Δέλτα, είναι υπέρμετρα δυσανάλογοι με τον τοπικό πληθυσμό και σε καμία περίπτωση δεν πληρούται ο όρος της αναλογικής κατανομής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.