Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Συμβάσεις για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού

Συμβάσεις οικονομικής υποστήριξης του προγράμματος «Επιφανειακού Καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου» για την επόμενη 12μηνη περίοδο, υπογράφτηκαν σήμερα Δευτέρα στο Διοικητήριο, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν ανάμεσα στην εταιρεία North Aegean και τις εταιρείες ΕΥΑΘ Α.Ε., Δ.Ε.Θ. - Helexpo Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
Οι παραπάνω εταιρείες συμβάλλουν στην ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου, το οποίο γίνεται εξ ολοκλήρου με χρηματοδότηση από χορηγούς και υπό το συντονισμό του ΥΜΑΘ.

Παρόντες στη συνάντηση, εκτός από την Υφυπουργό κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ήταν:
·  ο υπεύθυνος της North Aegean, Ηλίας Ορφανίδης,
·  ο Διευθυντής Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε., Νικόλαος Ζαχαριάδης,
·  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Θ. - Helexpo A.E., Κυριάκος Ποζρικίδης, και
·  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε., Νικόλαος Παπαδάκης
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε:
Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των εταιριών που συνεισφέρουν στην ενίσχυση του προγράμματος. Με την κίνηση αυτή δείχνουν την κοινωνική ευαισθησία και το ήθος που χαρακτηρίζει τις εταιρείες που εκπροσωπούν. Η στάση τους είναι μια απόδειξη ότι ο Επιχειρηματικός Κόσμος και η Πολιτεία μπορούν άριστα να συνεργάζονται και να προσφέρουν από κοινού σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ευελπιστώ ότι το παράδειγμα θα βρει αποδέκτες και σε άλλες δράσεις όπου υπάρχει ανάγκη συνεργασίας. Η Πολιτεία και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι εξάλλου στοιχεία αλληλένδετα, και η από κοινού δράση προσφέρει πραγματική ελπίδα για τη συνολική ανόρθωση της Ελληνικής Κοινωνίας.
Ανταποκρινόμενη στην κοινωνική ευαισθησία των χορηγών, η North Aegean, ιδιοκτήτρια  εταιρεία του ειδικού σκάφους “Αλκίππη” που κάνει τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια,  προβάλλει  τα λογότυπα των χορηγών επί του σκάφους.

Οι πρωτοβουλίες και οι επαφές του Υπουργείου συνεχίζονται για την ολοκλήρωση του προγράμματος και με επιπλέον χορηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.