Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη στην Αρετσού η ανθοέκθεση Καλαμαριάς

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, από το Δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη η 29η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς, που οργανώνει η Δημοτική Εμπορική-Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ, στην πλαζ Αρετσούς, παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία φυτών και λουλουδιών.

Σ' ένα ειδυλλιακό χώρο στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Αρετσούς μέσα σε μία ποικιλία χρωμάτων που αναδύει το άρωμα της Άνοιξης, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία ως τις 18 Μαΐου να θαυμάσουν την ποικιλία λουλουδιών και φυτών να αγοράσουν, αλλά και να διασκεδάσουν με τις πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, λαϊκές, ρεμπέτικες βραδιές αλλά και Λάτιν χοροί, παιδικά χορευτικά, είναι ένα μέρος των εκδηλώσεων που εκφράζουν την ευαισθησία του Δήμου σε θέματα πολιτισμού και οικολογίας.
Παραγωγοί φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου – εποχικού λουλουδιού και εκθέτες με παρεμφερή προϊόντα από την Κεντρική Μακεδονία, επιχειρήσεις με είδη Κεραμικής – Λαϊκής Τέχνης, Διακόσμησης και Χειροτεχνίας και επιχειρήσεις με είδη εξοχής, κήπου και καλοκαιρινού ενδιαφέροντος, εκθέτουν .
Η Ανθοκομική, σημαντικό βήμα παρουσίασης ανθοκομικών προϊόντων, είναι ένας θεσμός που καταξιώθηκε, αγαπήθηκε και λειτουργεί εδώ και είκοσι εννέα χρόνια από τη Δημοτική Εμπορική και Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς και σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου όλης της πλαζ Αρετσούς. Στον ίδιο χώρο εκτίθενται επίσης είδη κεραμικής, λαϊκής τέχνης και διακόσμησης, είδη εξοχής, κήπου και καλοκαιρινού ενδιαφέροντος.
Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση συμβάλουν και η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς, το Κέντρο Ειδικής Αγωγής με το τμήμα Γεωπονίας, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή (ΚΕΠΚΑ), η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς με τα τμήματα Λαϊκής Τέχνης, Ζωγραφικής και Αγιογραφίας, η Διεθνής Επιτροπή Ύφεσης και Ειρήνης, Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς, η ΧΑΝ Καλαμαριάς, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς «ΕΡΜΗΣ» και το Ζωοφιλικό Οικολογικό Σωματείο «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Το Πελίτι στην ανθοκομική έκθεση Καλαμαριάς
Παράλληλα στην φετινή Ανθοκομική φιλοξενείται και η
16η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών του Πελίτι.
Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα οι άνθρωποι του Πελίτι, αλλά και του Παγκόσμιου Κινήματος για την Ελευθερία των Σπόρων (seed freedom) του κινήματος Navadanya από την Ινδία αλλά και ακτιβιστές καθώς και αγρότες από τη Γερμανία, τη Γαλλία κ.λπ. θα βρίσκονται στην ανθοκομική έκθεση του Δήμου για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το κοινό και θα γίνουν ομιλίες. Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα και το χρονικό διάστημα 13.00 έως 14.00 θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
• «21 χρόνια Πελίτι»: ομιλητής Παναγιώτης Σαϊνατούδης, εμπνευστής και γενικός συντονιστής του Πελίτι.
• «Παγκόσμιο Κίνημα για την Ελευθερία των Σπόρων»: ομιλητής η Ruchi Shroff (Ινδία) συντονίστρια του Seedfreedom και εκπρόσωπος του Navdanya
• «Η νομοθεσία για τους σπόρους»: Βάσω Κανελλοπούλου, υπεύθυνη για τις διεθνείς σχέσεις του Πελίτι.
• «Η βιολογική γεωργία σήμερα»: Χρυσούλα Σκορδίτη, πρόεδρος της ένωσης βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το Πελίτι Θεσσαλονίκης οργανώνει επίσης εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, σπορεία με παραδοσιακούς σπόρους, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.