Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Προς απεργία διαρκείας οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας για το εκτρωματικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Μεγάλη Τρίτη και απεργία διαρκείας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ από την ώρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το εκτρωματικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που στην ουσία καταργεί τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων και οδηγεί στην πείνα, τη στέρηση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και εν τέλει το θάνατο τους 18.000 ασφαλισμένους τους, αποφάσισαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις όλης της επικράτειας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, που προκήρυξε η Ομοσπονδία ως εξής:

-Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ηλεκτρονικά, διαδικτυακά, Γραφεία Τύπου), την Μ. Τρίτη 26 Απριλίου (από τις 6π.μ. έως τις 6 π.μ. της Μ. Τετάρτης). 
 -Απεργία διαρκείας με έναρξη τη χρονική στιγμή που θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό. Για την περίπτωση αυτή, όπως και για κάθε άλλη εξέλιξη, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.
 Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί επίσης τα μέλη  της:
·         Να μην παρίστανται στο press room και να επιβάλουν εμπάργκο στις δηλώσεις των υπουργών που σχετίζονται με το Ασφαλιστικό.
·         Να διασφαλίσουν την υποχρεωτική παρουσία εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών και της ΠΟΕΣΥ σε συζητήσεις που οργανώνονται για το Ασφαλιστικό στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και την καταγραφή των θέσεών τους στα αντίστοιχα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται στις εφημερίδες και το διαδίκτυο.

Αγωνιζόμαστε για:
·         Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

·         Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.