Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Κόλλια-Τσαρουχά: Αποπληρωμή χρεών στους τευτλοπαραγωγούς

Συνάντηση με τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. και τον Πρόεδρο της Ε.Β.Ζ. γεωπόνο-γεωργοοικονομολόγο κ. Χρήστο Ρώσσιο, είχε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του ΥΜΑΘ, η κ.Τσαρουχά συζήτησε μαζί τους για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, για την υλοποίηση της κυβερνητικής θέσης για στήριξη των τευτλοκαλλιεργητών της χώρας και της παραγωγής τους, καθώς και για την οικονομική εξυγίανση της βιομηχανίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η ΥΜΑΘ δήλωσε:
«Τακτοποιούμε ως κυβέρνηση το χάος που παραλάβαμε. Κληρονομήσαμε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τη μεγαλύτερη μας αγροτική βιομηχανία, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στα όρια της χρεοκοπίας, και τους εναπομείναντες τευτλοπαραγωγούς απλήρωτους. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για αποπληρωμή των οφειλών στους παραγωγούς, για τη δυνατότητα καλλιέργειας του συνόλου της ποσόστωσης που δικαιούμαστε στη ζάχαρη, και για την ολοκλήρωση του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που ξεκινήσαμε. Παρ' όλες τις δυσκολίες και την άσχημη κατάσταση, είμαι βέβαιη για την επιτυχία των προσπαθειών μας. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εύχομαι δύναμη, αποφασιστικότητα και καλά αποτελέσματα για το σύνολο της οικονομίας και των παραγωγών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.