Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

'Οταν κάποιο... αστυνομικό δαιμόνιο "ανακαλύπτει" προβλήματα στη Συμπολιτεία Θερμαϊκού

Μία φοβερή απρέπεια, που ξεπερνάει κάθε όριο και θυμίζει μεθόδους μαύρης προπαγάνδας Γκαίμπελς, διέπραξε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για τη μεγαλειώδη κωλοτούμπα στην οποία υπέπεσε για το προσφυγικό: Έφτασε ο αθεόφοβος στο σημείο να ανακαλύψει, ως αστυνομικό δαιμόνιο, ότι τάχα υπάρχει.... αναντιστοιχία ανάμεσα στον επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" και τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης.

Προς τι αυτή η προβοκάτσια; επιχείρησε ο άνθρωπος να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης σχετικά με τις οβοδιακές μεταμορφώσεις του και τη συνεχή εναλλαγή θέσεων στο θέμα των προσφύγων, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τα σκληρά ερωτήματα των συνδημοτών μας προς μία διοίκηση η οποία αλλάζει απόψεις όπως τα πουκάμισα. Και θεώρησε ότι θα το πετύχει αυτό, ανακαλύπτοντας ανύπαρκτα προβλήματα στη "Συμπολιτεία". Τον καλέσαμε αυτά τα προβλήματα να τα αναζητήσει αλλού, στη δική του παράταξη, εκεί όπου οι παραιτήσεις δυσαρεστημένων πάνε σύννεφο και τείνουν να πάρουν καθημερινή μορφή.
Παραθέτουμε στη συνέχεια αυτολεξί, για να σχηματίσουν πλήρη γνώμη οι αναγνώστες μας, τα όσα ανέφερε στην ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης, ενημερώνοντας για την επίσκεψη στην περιοχή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και την απάντηση που έδωσε ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" Σπύρος Κουζινόπουλος:
Μαυρομάτης:   "Ο κ. Βίτσας, ήθελε να δει μαζί με τους 4 συνεργάτες του οι οποίοι ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δύο συγκεκριμένους χώρους. Ο Ένας, το κάμπινγκ της Επανομής και ο άλλος, ο χώρος, αυτό που πρότεινε ο κ.Κουζινόπουλος στη Συμπολιτεία, παρότι αυτό ε΄ναι σε αναντιστοιχία με όλη την παράταξη της Συμπολιτείας, απ' ότι διαβάζω τουλάχιστον στον τύπο... Και από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της Επανομής και από την κοινωνία της Επανομής. Παραταύτα λέω, αυτό προτάθηκε.
Είπα ότι ο χώρος του κάμπινγκ είναι ένας υγροβιότοπος, βρίσκεται σε 'ενα ειδικό καθεστώς προστασίας, είναι σύνορο με τον Ποταμό, αλλά είναι και μέσα σε έναν οικισμό".
Κουζινόπουλος: "Ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το προσφυγικό, για μία ακόμη φορά βλέπω ότι πάμε να το περάσουμε ξώφαλτσα, προκειμένου να αποφύγουμε να πούμε ότι κάναμε εδώ, ως διοίκηση του Δήμου ένα μεγάλο λάθος, ότι διαπράξαμε ένα μεγάλο σφάλμα και αυτό το σφάλμα είναι ότι προτρέξαμε να υποδείξουμε χώρους πριν μας το ζητήσει το κράτος. Δεν δεχτήκαμε τις συγκεκριμένες προτάσεις που έγιναν από τη "Συμπολιτεία" ώστε να στείλουμε την Τεχνική μας Υπηρεσία για να ψάξει και να βρει κατάλληλους χώρους που ενδεχομένως θα μπορούσαμε να προτείνουμε.
Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα χτες μία ανακοίνωση του Σωματείου Καταστηματαρχών Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Θερμαϊκού, που λέει αυτό που έχει πει και η "Συμπολιτεία" εδώ και ένα μήνα: Να πάμε να βρούμε χώρους μακριά από τουριστικές υποδομές, ούτως ώστε όταν χρειαστεί, όταν μας το ζητήσουν, να είμαστε έτοιμοι. Δεν το κάναμε αυτό. Και όχι μόνο δεν το κάναμε, αλλά προσπαθούμε τώρα να αποπροσανατολίσουμε. Καθήστε και διαβάστε ξανά την πρόταση που διατύπωσε η "Συμπολιτεία". Κοιτάξτε να μαζέψετε τα διάφορα παπαγαλάκια, που έχουν εξαπολυθεί ειδικά στην Επανομή και πάνε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν ξενοφοβικό κλίμα, ότι οσονούπω φέρνει η Συμπολιτεία εδώ χιλιάδες πρόσφυγες. Κοιτάξτε να μαζέψετε αυτά τα παπαγαλάκια, καθώς σε σας κάνουν κακό σε τελευταία ανάλυση και όχι σ' εμάς.
Η πρόταση η δική μας (σ.σ. σχετικά με την κατασκήνωση του Απόδημου Ελληνισμού) ήταν ρεαλιστική και ξεκάθαρη: Σ΄αυτόν τον παρατημένο εδώ και 7 χρόνια χώρο των κατασκηνώσεων, εάν φιλοξενούσαμε για μία ή δύο κατασκηνωτικές περιόδους ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αυτά που οι γονείς τους σκοτώθηκαν στον πόλεμο, αυτάσ που οι γονείς τους πνίγηκαν στο Αιγαίο ενώ προσπαθούσαν να το διασχίσουν, τότε θα είμασταν και από πάνω: Θα είχαμε δείξει κοινωνική ευαισθησία.
Όχι μόνο δεν το κάναμε αυτό, αλλά πήγαμε τώρα να το χρησιμοποιήσουμε σε βάρος της Συμπολιτείας, γιατί τσούζει η κριτική που μας ασκεί. Κι όμως, εκείνη την πρόταση που εμείς είχαμε διατυπώσει εδώ, την πήρε πέντε μέρες μετά η Αυτοδιοίκηση στις Σέρρες, πήρε προσφυγόπουλα εκεί, κι έτσι ξέφυγε και από την υποχρέωση να υποδείξει συγκεκριμένο χώρο για Κέντρο Φιλοξενίας.
Επομένως, καθήστε, ξαναδέστε τη στάση σας στο προσφυγικό, κάντε αυτοκριτική, ψαχθείτε. Δεν είναι κακό να παραδεχθείτε ότι δεν ενεργήσατε σωστά. Συμφωνώ με την άποψη που διατυπώθηκε εδώ ότι κάποια στιγμή κάνουμε και λάθη, είμαστε άνθρωποι. Ψαχθείτε λοιπόν και τότε ελάτε να ξανασυζητήσουμε το προσφυγικό θέμα σε μία ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.