Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Πρωτοφανείς βανδαλισμοί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της Πυλαίας

Ανακοίνωση του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Πυλαίας-Χορτιάτη
Αναστάτωση, επικρατεί στους κατοίκους του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, μετά τον πρωτοφανή βανδαλισμό που σημειώθηκε στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της Πυλαίας, το οποίο με κόπο δημιουργήθηκε και λειτουργεί εδώ και είκοσι περίπου χρόνια στο πάρκο της Πυλαίας και αποτελεί τον μοναδικό λαϊκό χώρος ψυχαγωγίας στο ιστορικό κέντρο της Πυλαίας.

Με μεγάλη και ανεξήγητη… άνεση οι βάνδαλοι κατέστρεψαν με κομπρεσέρ (!) τα πάντα στο Δημοτικό αναψυκτήριο, ακόμη και τις πλάκες της αυλής.
Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Πυλαίας-Χορτιάτη, Απόστολος Αντωνούδης, διαμαρτυρόμενος έντονα γιαυτούς τους βανδαλισμούς, σημειώνει ότι βεβαίως, δεν μπορούν να υιοθετηθούν, χωρίς αποδείξεις, αυτά που ακούγονται  στην κοινωνία της Πυλαίας, ότι αυτοί που διέπραξαν τις εν λόγω καταστροφές καλύπτονται από τοπικούς παράγοντες του Δήμου.
Όμως, όπως επισημαίνει, πολλά και μεγάλα είναι τα ερωτηματικά. Και συγκεκριμένα :
-Η σιωπηλή παράταση της σύμβασης για ένα επιπλέον χρόνο (περυσινή χρονιά), νομότυπη μεν αλλά δεν έπεισε με τις απαντήσεις της η διοίκηση του Δήμου σε ερωτήματα της Δημοτικής παράταξης, για την κωλυσιεργία και μη διενέργεια προκήρυξης διαγωνισμού όπως όφειλε ένα χρόνο πριν.
-Η έλλειψη επιμέλειας και φροντίδας του Δήμου, οι υπηρεσίες του οποίου οφείλουν να ελέγχουν για τυχόν παράνομες παρεμβάσεις σε  κάθε δημοτικό κτίριο.
-Η μεγάλη «άνεση» των καταστροφέων όπου με κομπρεσέρ χωρίς κανένα φόβο, κατέστρεψαν τα πάντα, ακόμη και τις πλάκες του αύλειου χώρου.
-Η διακριτική μη όχληση της αστυνομίας, η οποία μάλιστα στεγάζεται σε απόσταση 30 μέτρων, στο πρώην Δημαρχείο Πυλαίας, κτίριο το οποίο παραχωρήθηκε από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για την " καλύτερη "ασφάλεια της περιοχής.
Και η ανακοίνωση του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Πυλαίας-Χορτιάτη, καταλήγει ως εξής:

«Ζητάμε η διοίκηση του Δήμου να κινήσει διαδικασίες ώστε με την ευθύνη της πολιτείας, της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Ζητάμε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές (ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση) και να λειτουργήσει άμεσα το αναψυκτήριο. Να καταλογισθούν στο απόλυτο οι δαπάνες αποκατάστασης στους υπεύθυνους. Να τιμωρηθούν υποδειγματικά οι υπεύθυνοι, ώστε να αποκατασταθεί το ελεύθερο, δημοκρατικό περιβάλλον των Δημόσιων διαγωνισμών, και απόκρουση οποιουδήποτε τρόπου χειραγώγησης των». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.