Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Συμπολιτεία Θερμαϊκού για το Άκτιον: «Εκμετάλλευση από τον Δήμο και όχι εκμίσθωση»

Ένα ακόμη περιουσιακό στοιχείο του δήμου Θερμαϊκού, που θα μπορούσε να αποτελεί πλουσιοπάροχη πηγή εσόδων, βγάζει στο «σφυρί» η διοίκηση Μαυρομάτη. Πρόκειται για το «Άκτιον», στη φημισμένη παλιότερα πλαζ της Αγίας Τριάδας, για το οποίο η δημοτική αρχή φέρνει θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την προσεχή Τετάρτη, για τη διενέργεια δημοπρασίας προς εκμίσθωσή του.

Κι όμως, η εκμετάλλευση αυτού του υπέροχου χώρου, που ανήκει καθ’ ολοκληρία στο δήμο Θερμαϊκού, θα μπορούσε, μετά από κάποιες εργασίες επισκευής και συντήρησής του, να γίνεται από τον Δήμο, ώστε να εισρέουν έσοδα στο Ταμείο του, αλλά και να βρουν δουλειά αρκετοί άνεργοι νέοι της περιοχής.
Αυτή την ξεκάθαρη και συμφέρουσα για το Δήμο θέση, διατύπωσε ο τοπικός σύμβουλος  Αγίας Τριάδας της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Βασίλης Σίσκος, όταν το θέμα ήρθε προς συζήτηση στις 2 Μαρτίου 2016 στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Αγίας Τριάδας. Κι εκεί, από τα πέντε μέλη του τοπικού, ψήφισαν υπέρ της εκμίσθωσης μόνο οι τρεις σύμβουλοι, ενώ εκτός του Βασίλη Σίσκου, μειοψήφισε και ο αντιπρόεδρος του τοπικού Αγίας Τριάδας, Δημήτριος Παπανικολάου, με το σκεπτικό ότι αντί της επισκευής των υφιστάμενων κτισμάτων θα έπρεπε αυτά να κατεδαφιστούν και στη θέση τους να αναγερθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις.


Η θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»
Η θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»
Η θέση της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπως τη διατύπωσε στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Αγίας Τριάδας ο σύμβουλος Βασίλης Σίσκος, έχει ως εξής:
«Θεωρώ ότι η αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου πρέπει να γίνεται καθ’ ολοκληρίαν από το Δήμο και τις υπηρεσίες του. Στην περίπτωση της δημοτικής πλαζ «Άκτιο», προτείνω η μεν ανακαίνιση του κτίσματος να γίνει με έξοδα και συνεργεία του Δήμου, η δε εκμετάλλευσή του από τον ίδιο τον Δήμο με υπαλλήλους του ή με προσλήψεις για το σκοπό αυτό. Κύριος στόχος πρέπει να είναι η εξεύρεση οικονομικών πόρων του Δήμου και παράλληλα η βέλτιστη διευκόλυνση των δημοτών», τόνισε ο κ. Σίσκος.
Αναφορικά με το υπερβολικό ποσό των 200.000 ευρώ που αναφέρθηκε ότι απαιτούνται για την επισκευή του χώρου, ο εκπρόσωπος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο τοπικό συμβούλιο Αγίας Τριάδας τόνισε ότι, «η ανακαίνιση, δεν είναι απαραίτητο να συντελεστεί σε όλο το εύρος της εξ’ αρχής. Θα μπορούσε δηλαδή πρώτα να ανακαινιστούν οι βασικές και απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία του καταστήματος και εν καιρώ θα ολοκληρώνονται οι προγραμματισμένες εργασίες».

Το «Άκτιον» συμπυκνώνει την Ιστορία της Αγ.Τριάδας
Το «Άκτιον», το άλλοτε χαρακτηριστικότερο σημείο αναφοράς της Αγίας Τριάδας, από το 1957 που δημιουργήθηκε, συμπυκνώνει όλη την πρόσφατη ιστορία αυτού του τουριστικού χωριού με τα θρυλικά beach party της δεκαετίας του 60 και 70 που είχαν αφήσει εποχή. Κι όμως, με την επίδειξη προκλητικής αδιαφορίας, περίεργων μεθοδεύσεων και αδιαφανών διαδικασιών από τις μέχρι τώρα δημοτικές αρχές της περιοχής, αφέθηκε σε πλήρη απαξίωση, για να  μετατραπεί σε εστία βρωμιάς και ρύπανσης.
Πρόκειται για μία υπέροχη θέση στην παραλία της Αγίας Τριάδας, πλάϊ στο κύμα, που καλύπτει συνολικά 1.558,69 τ.μ., με κτήριο εμβαδού 397,06 τ.μ. και υπαίθριο χώρο με εμβαδόν 9.900 τ.μ.
Σήμερα, σε ένα χώρο που άλλοτε έσφυζε από ζωή και έδινε δουλειά στους κατοίκους της περιοχής, συναντά κανείς ένα άθλιο κουφάρι, με σπασμένα παράθυρα, γκρεμισμένα μπετά, σκουριασμένα σίδερα, μπάζα πεταμένα, βρώμικη αμμουδιά, αποθήκες ξεκλείδωτες με τρωκτικά και σκουπίδια παντού.

Η σωστή αξιοποίηση του «Άκτιον», θα μπορούσε να αποβεί χρυσωρυχείο για το Δήμο Θερμαϊκού, ενισχύοντας σοβαρά τα έσοδά του. Για το θέμα αυτό, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ετοιμάζει ολοκληρωμένη πρόταση για να την καταθέσει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.