Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Επιτέλους, τα αστικά λεωφορεία ξανά στους δρόμους

Επιτέλους, μετά από δώδεκα μέρες ακινητοποίησης, που προκάλεσε τη φοβερή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, τα αστικά λεωφορεία επέστρεψαν και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και των  άλλων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τη λήξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ που διεκδικούσαν δεδουλευμένα δύο μηνών.

Χτες, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, κατέβαλε σε ειδικό λογαριασμό του ΟΑΣΘ το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, το οποίο και μεταφέρθηκε στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Το συγκεκριμένο ποσό καλύπτει τη μισθοδοσία ενός μήνα και παρότι αρχικά οι εργαζόμενοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν τους καταβληθεί το σύνολο των οφειλομένων, τελικά έβαλαν νερό στο κρασί τους και υπό την πίεση επιβατικού κοινού και φορέων της πόλης, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο τιμόνι. 

Πάντως, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, για να καταβληθούν και τα υπόλοιπα χρήματα που οφείλονται, πρέπει πρώτα επιθεωρητές να βεβαιώσουν ότι το ποσό που διατέθηκε σήμερα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και όχι για να καλυφθούν άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.