Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Θερμαϊκός: Εξάμηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων

Με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, παρατείνονται για  έξι μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οι φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού και άλλων περιοχών της χώρας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και  μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Τρύφων Αλεξιάδης, υπέγραψε τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες παρατείνεται η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε συγκεκριμένες περιοχές, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από φυσικά φαινόμενα και λήγουν ή έληξαν μέσα στο διάστημα κήρυξης της εκάστοτε περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για τον ίδιο λόγο παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών.
Ακόμα, αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των ανωτέρω ως και τη λήξη κήρυξης της εκάστοτε περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι αποφάσεις αυτές εκδόθηκαν, βάσει σχετικών αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) το οποίο και κηρύσσει την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, την περιοχή και το χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναστολή και των ασφαλιστικών  υποχρεώσεων πολιτών, κυρίως καταστηματαρχών που  γνώρισαν την καταστροφή  κατά την  σφοδρή  καταιγίδα της 6ης προς 7η  Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.