Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο οριστικός πίνακας για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Οι 3.337 θέσεις απασχόλησης ανέργων σε 17 Δήμους
Αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr), στην ενότητα «Προγράµµατα Απασχόλησης – Προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειοµένων Ανέργων του «Προγράµµατος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 3.337 θέσεις εργασίας, σε 17 ∆ήµους, ύστερα από σχετική Απόφαση της ∆ιοικήτριας του ΟΑΕ∆ καθ. Μαρίας Καραµεσίνη.

Ο Οριστικός Πίνακας περιλαµβάνει τους ωφελούµενους, εγγεγραµµένους στο µητρώο ανέργων του Οργανισµού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα τοποθετηθούν για οκτώ µήνες στους Επιβλέποντες Φορείς (∆ήµους), όπως έχουν καθοριστεί βάσει της ∆ηµόσιας Πρόσκλησης Νο 7/2016.
Η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα πραγµατοποιήθηκε µε αυτοµατοποιηµένο, διαφανή και αντικειµενικό τρόπο µέσω του Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού Συστήµατος (ΟΠΣ) του ΟΑΕ∆, µε βάση τα προβλεπόµενα κριτήρια της εγκεκριµένης από το ΑΣΕΠ ∆ηµόσιας Πρόσκλησης.
Οι ενδιαφερόµενοι έχουν τη δυνατότητα να ενηµερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη µοριοδότησή τους είτε από το Μητρώο τους µέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους είτε µε τον αριθµό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr.
Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες, καλούνται εντός προθεσµίας πέντε εργάσιµων ηµερών από την ενηµέρωσή τους να προσέλθουν στην αρµόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραµµένοι ως άνεργοι προκειµένου να πραγµατοποιήσουν µε τον Εργασιακό Σύµβουλο την πρώτη συµβουλευτική δράση και να παραλάβουν το συστατικό σηµείωµα για την υπόδειξή τους στους Επιβλέποντες Φορείς (∆ήµους).
Στις περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του ΟΑΕ∆ (ΚΠΑ2) µε τους επιτυχόντες ωφελούµενους, οι ωφελούµενοι υποχρεούνται να εµφανιστούν στις αρµόδιες Υπηρεσίες, εντός 30 εργάσιµων ηµερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.
Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσµία των 30 εργάσιµων ηµερών, οι επιτυχόντες αποκλείονται από τον Οριστικό Πίνακα. Για πρώτη φορά, µε στόχο τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το πρόγραµµα περιλαµβάνει δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουµένων (συµβουλευτική, κατάρτιση).
Αναλυτικότερα, τα ΚΠΑ2 όπου οι ωφελούµενοι είναι εγγεγραµµένοι ως άνεργοι θα προσφέρουν δύο δράσεις συµβουλευτικής στους ωφελούµενους του προγράµµατος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό. Η ∆ράση της Συµβουλευτικής είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούµενους και χωρίζεται σε δύο µέρη.
Στην πρώτη Συµβουλευτική ο Εργασιακός Σύµβουλος παρέχει πληροφόρηση στον ωφελούµενο σχετικά µε το πρόγραµµα αναβάθµισης των τυπικών προσόντων (πρόγραµµα κατάρτισης) και καταγράφει την δήλωση του ωφελούµενου εάν επιθυµεί να το παρακολουθήσει ή όχι. Επισηµαίνεται ότι η υλοποίηση της δράσης της κατάρτισης είναι προαιρετική.
Η δήλωση συµµετοχής στο Πρόγραµµα Κατάρτισης, η οποία γίνεται στη φάση της πρώτης συµβουλευτικής δράσης, αποτελεί οριστική επιλογή και δεν µπορεί να αλλάξει. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συµβουλευτικής ο ωφελούµενος παραλαµβάνει από τον Εργασιακό Σύµβουλο το Συστατικό Σηµείωµα προκειµένου να απευθυνθεί στον Επιβλέποντα Φορέα (∆ήµο).
Η δεύτερη Συµβουλευτική πραγµατοποιείται στο τέλος του Προγράµµατος και αφορά στον επαγγελµατικό προσανατολισµό-ε̟πανα̟προσανατολισµό των συµµετεχόντων.
Επισηµαίνεται ότι την ευθύνη για την υπόδειξη και ενηµέρωση των επιτυχόντων ωφελουµένων έχει η αρµόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου οι ωφελούµενοι είναι εγγεγραµµένοι ως άνεργοι. Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουµένων στο πλαίσιο της καταβολής των πληρωµών τους, ο αριθµός καταθετικού λογαριασµού IBAN µε υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούµενο προσκοµίζεται κατά τη διαδικασία της υπόδειξης.

Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόµιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούµενοι άνεργοι µπορούν να ενηµερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr, στην ενότητα «Προγράµµατα Απασχόλησης» / «Προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» / «Οδηγός Εφαρµογής Προγράµµατος» καθώς και από τις αρµόδιες Υπηρεσίες του Οργανισµού (ΚΠΑ2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.