Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ανθρωπιστική βοήθεια 21,6 τόνων παρέλαβε η Περιφέρεια

Περίπου 21,6 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, που δώρισε η οργάνωση «Orphan Grain Train» των ΗΠΑ και αποδέχτηκε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, παραλήφθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Χάρη Αηδονόπουλο.

Πρόκειται για το δεύτερο φορτίο βοήθειας που στέλνει η συγκεκριμένη οργάνωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αφορά σε είδη ιματισμού, υπόδησης, προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές και είδη πρώτης ανάγκης.
Η παραλαβή έγινε στις αποθήκες της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δημιουργήσει ένα ‘δίχτυ’ κοινωνικής προστασίας για χιλιάδες άπορα νοικοκυριά, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνδράμουν τις προσπάθειές μας να καλύψουμε έστω τις στοιχειώδεις ανάγκες των συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και στερούνται ακόμη και των στοιχειωδών αγαθών για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Από την αρχή του 2016 η Περιφέρεια, παράλληλα, έχει προχωρήσει σε έξι διανομές τροφίμων μακράς και βραχείας κατανάλωσης, περίπου 150 τόνων, για τους άπορους και τους πλέον αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας. Ήδη έχουμε διανείμει το πρώτο φορτίο με είδη πρώτης ανάγκης που λάβαμε ως δωρεά από τις ΗΠΑ, ενώ με γοργούς ρυθμούς θα κάνουμε και τη διανομή των νέων ειδών που παραλάβαμε και είναι σε άριστη κατάσταση, όπως διαπιστώσαμε στην καταγραφή τους».

Ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος επισήμανε ότι «η βοήθεια και η αλληλεγγύη που λαμβάνουμε από την εθελοντική και άδολη προσφορά τόσο των Ελλήνων, όσο και οργανώσεων του εξωτερικού, όπως η ‘Orphan Grain Train’, είναι πολύτιμη. Αρχίσαμε άμεσα την καταγραφή των ειδών κι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διανομή τους στις οργανωμένες προνοιακές δομές και τα ιδρύματα της Περιφέρειας, ώστε να φτάσουν το ταχύτερο στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ένα μέρος της βοήθειας θα κατευθυνθεί και για να συμπληρώσουμε και τις ελλείψεις του προγράμματος για τους πάνω από 20.000 δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.