Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαινιάζεται σήμερα η επετειακή 81η ΔΕΘ

Στις 8 μ.μ. η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο
Εγκαινιάζεται σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η επετειακή 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που συμπίπτει με τα 90 χρόνια από την ίδρυση του εκθεσιακού φορέα της χώρας, και μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου που θα λειτουργήσει, περιμένει να υποδεχτεί τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της.

Η 81η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας σε επίπεδο εκθετών και εκθεσιακού χώρου, ενώ την ίδια στιγμή οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες.
Τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία, η οποία είναι παρούσα στην έκθεση με πολλές επιχειρήσεις και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά από αύριο σε ανώτατο επίπεδο το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.
Με 13 θεματικά αφιερώματα και ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που καλύπτει κάθε επιθυμία και ηλικία, η 81η ΔΕΘ έχει θέσει ως προτεραιότητες την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια, αλλά και την διασκέδαση.
Την έκθεση θα επισκεφτεί σήμερα o Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα την εγκαινιάσει στις 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα πραγματοποιήσει και την ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.
Τέλος, το βράδυ στη σκηνή της ΔΕΘ ανεβαίνουν οι πολύ αγαπητοί Ελευθερία Αρβανιτάκη και Νίκος Πορτοκάλογλου με τους επισκέπτες να μπορούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία μόνο με το εισιτήριο της εισόδου.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Υπό το βλέμμα 2.000 και πλέον αστυνομικών θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας σήμερα ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ. Συνδικάτα και οργανώσεις έχουν απευθύνει κάλεσμα στα μέλη τους, αλλά και σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τους.
Ειδικότερα:
Στις 17:00  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις θα συγεκντρωθούν στην Καμάρα. Την ίδια ώρα είναι η συγκέντρωση στην πλατεία Συντριβανίου της αντιεξουσιακής κίνησης Θεσσαλονίκης, καθώς και τα μέλη του κινήματος «No Border» μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες από τα κέντρα φιλοξενίας.
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 18.00, επίσης, θα λάβει χώρα η συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητροπολίτου Γενναδίου. Ταυτόχρονα, θα γίνει και η συγκέντρωση της ΟΚΔΕ και της Επιτροπής «Ξεκίνημα» Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγ. Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.