Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Διευκρινίσεις Φάμελλου για παράταση φορολογικών υποχρεώσεων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», έδωσε πρόσθετες πληροφορίες για την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σχετικά με την εξάμηνη παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων πολιτών του δήμου Θερμαϊκού που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση, όπως είναι γνωστό αφορά επίσης τους κατοίκους και άλλων περιοχών που έζησαν φυσικές καταστροφές το τελευταίο διάστημα, όπως του  δήμου της Θάσου κι επίσης της Ηλείας της Μεσσηνίας, αλλά και τις κοινότητες Σταγείρων - Ακάνθου, Ουρανούπολης και Νέων Ρόδων στη Χαλκιδική.
Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, η παράταση αυτή είναι εξάμηνη και αφορά όλες τις βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και τις δόσεις φόρων και έρχεται σε συνέχεια του μέτρου που είχε ανακοινώσει κατ’ αρχήν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, για την επιδότηση με 15 εκατ. ευρώ των αποκαταστάσεων στο δήμο Θερμαϊκού.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, επίσης, ότι η  απόφαση για εξάμηνη παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πυρόπληκτους και τους πλημμυροπαθείς είναι συνέχεια και της απόφασης που πήραν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, για την επιδότηση με το ποσό 5,5 εκατ. για τα πρώτα άμεσα μέτρα.
«Είναι τρία παράλληλα εργαλεία φορολογικής ελάφρυνσης, παράτασης δηλαδή, είτε άμεσης επιχορήγησης για τις αποκαταστάσεις και τα έργα υποδομής εκεί δε περιλαμβάνονται και αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες και τις κατοικίες, αλλά και τις αγροτικές περιοχές, ενώ την άλλη εβδομάδα θα εκδοθεί απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τις ασφαλιστικές εισφορές όπου εκεί προσπαθούμε να υπάρχει και κάποια αποζημίωση για τους κατοίκους που έχουν πληγεί είτε ως κατοικία ή ως απώλεια εργασίας», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και κατέληξε: «δεν μπορέσαμε να προλάβουμε τα καιρικά φαινόμενα πρέπει όμως η πολιτεία, να είναι παρούσα απέναντι στους πολίτες και απέναντι στην κοινωνία».


Διαβάστε περισσότερα: http://farosthermaikou.blogspot.gr/2016/09/blog-post_91.html

1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με την αναστολή και παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων. Επικοινώνησα σήμερα (20/09) με το taxisnet, δεν γνωρίζουν τίποτα, στις ΠΟΛ. (1126, 1127, 1128 και 1129) που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα δεν υπάρχει πουθενά ο δήμος Θερμαϊκού και χωρίς την αντίστοιχη ΠΟΛ. δεν μπορεί να απαντήσει ούτε η κεντρική υπηρεσία κεφαλαίου για το τι και πώς θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.