Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Χωρίς λεωφορεία και πάλι από σήμερα λόγω αδιαλλαξίας ΟΑΣΘ

Νέος γύρος ταλαιπωρίας από σήμερα για τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που θα μείνουν χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ, μετά την απόφαση για επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων του Οργανισμού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και τρέχει ο Σεπτέμβριος.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΘ στην ανακοίνωση για την επίσχεση εργασίας: «Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι από 17.9.2016, σύμφωνα με την από 16.9.2016 γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Θ. θα προβούν σε επίσχεση εργασίας, με συνέπεια να κινούνται μόνο τα ειδικά αμαξίδια  ΑμεΑ». Ο Οργανισμός μάλιστα προαναγγέλει και ασφαλιστικά μέτρα, αναφέροντας πως «ο ΟΑΣΘ οφείλει να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να επιτύχει την άρση της αναγγελθείσας επίσχεσης εργασίας».
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, αναφέρουν: «Καταγγέλλουμε σαν μοναδικούς υπεύθυνους για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό της πόλης και νομού Θεσσαλονίκης τον Ο.Α.Σ.Θ και την κυβέρνηση, οι οποίοι στα πλαίσια της διένεξής τους για την τήρηση ή μη της οικονομικής συμφωνίας που διέπει τις δύο πλευρές χρησιμοποιούν και στην ουσία πλήττουν τους 2.300 εργαζόμενους που ζητάνε την αμοιβή της εργασίας τους για τον βιοπορισμό των οικογενειών τους. Φτάνει πια η κοροϊδία. Άμεσα καλούμε τους Υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να επιλύσουν τις διαφορές τους, και να διασφαλίσουν την συνέχιση της συγκοινωνίας στην πόλη και το νομό Θεσσαλονίκης».

Πάντως, χθες Παρασκευή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία από το γραφείο του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη με τον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων ΟΑΣΘ, κ. Δ. Τσερμενίδη και κλείστηκε ραντεβού για την Τρίτη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα, στη συνάντηση αυτή, δεν θα συμμετάσχει η διοίκηση του ΟΑΣΘ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.