Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Φεστιβάλ γευσιγνωσίας αύριο Παρασκευή στη Θέρμη

Φεστιβάλ γευσιγνωσίας με τίτλο «Θέρμης Γεύσεις», διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Θέρμης Δρώμενα 2016». To φεστιβάλ θα γίνει αύριο Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30, στην πλατεία Παραμάνα της Θέρμης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:
«Θεσσαλονίκη η ιστορία της μακρόχρονη και πλούσια. Ζυμώθηκε  στο πέρασμα του χρόνου σαν διαχρονικός  εμπορικός σταθμός , σημαντικό  περάσματα και πατρίδα  άξιων ηγετών .
Οι μετακινήσεις πληθυσμών άνοιξαν νέους ορίζοντες.
Στοιχείο πολιτισμικής ταυτότητας η  μαγειρική, έχει συντεταγμένες της τη θάλασσα, τη  γη, την ισορροπία, το μέτρο και την ελληνικότητα.
Προϊόντα ιδιαίτερα, κρασιά ονομαστά, πιάτα μοναδικά  από περιοχή σε περιοχή
Στο Δήμο της Θέρμης τα πανηγύρια, οι γιορτές γεύσεις , αναδεικνύουν ιδιαίτερα γαστρονομικά στοιχεία και γευστικές συνήθειες αυτής της περιοχής στην Ανατολική πλευρά του νομού.
Δέκα επτά κοινότητες με κατοίκους από τον Πόντο τη Θράκη τη Μακεδονία , Βλάχους και Μικρασιατες , ντόπιους και εσωτερικούς μετανάστες.
Εμείς λοιπόν  που ζούμε και εργαζόμαστε σήμερα στη Θέρμη  και απολαμβάνουμε τον πλούτο των προϊόντων, των γεύσεων και των αρωμάτων ,με μια ιδιαίτερη γιορτή που ονομάζουμε «Θέρμης Γεύσεις»  βάζουμε σκοπό:
– Να στηρίξουμε τα ντόπια προϊόντα σαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής και μαγειρικής μας,
– Να τα προωθήσουμε, ώστε να γίνουν ακόμα πιο γνωστά .
– Να σταθούμε δυναμικά δίπλα σε όσους τα καλλιεργούν και τα παράγουν.
– Να φροντίσουμε να τα γνωρίσουν και να τα έχουν διαθέσιμα οι μερακλήδες
Στόχος μας
– να φτιάξουμε ένα μεγάλο δίκτυο από παραγωγούς, μεταποιητές,
– να δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλον σε μια αλληλέγγυα χειραψία αγάπης, φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας,
– να μοιραστούμε συνταγές, υλικά και γευστικές συνήθειες,
– να διατηρηθεί ζωντανός ο διατροφικός πλούτος του τόπου.
-Να οργανώσουμε το Φεστιβάλ « Θέρμης Γεύσεις» δίνοντας το  χαρακτήρα μιας ευρύτερης γιορτής στη διάρκεια της οποίας η ποιοτική Ελληνική γευστική πραγματικότητα συναντάται με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά από δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εικαστικές παρεμβάσεις, κ.λπ.).
Στα πλαίσια μιας συνύπαρξης με τη γεύση να έχει τον πρώτο λόγο σε μια μεγάλη γιορτή με ποιοτικά χαρακτηριστικά που πηγάζουν μέσα από το σύγχρονο δημιουργικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου από τις 7 το απόγευμα σας καλούμε να γνωρίσετε τις γεύσεις του τόπου μας
Δυναμικό παρόν με την συμμετοχή τους θα δώσουν πολιτιστικοί Σύλλογοι , τοπικοί παραγωγοί και μεταποιητές από όλες τις περιοχές του Δήμου Θέρμης», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.