Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αξιέπαινη πρωτοβουλία για τις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη

Μαζικό ώτοστοπ για τη διευκόλυνση όσων δεν διαθέτουν Ι.Χ.
Με μία εξαιρετική πρωτοβουλία, απαντούν πολίτες της Θεσσαλονίκης στη νέκρωση της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη, βρίσκοντας εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης, μια και εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, έμεινε το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης χωρίς αστικά λεωφορεία για 7η συνεχόμενη μέρα.

Με την καθιερωμένη, διεθνώς, κίνηση του ωτοστόπ -τον σηκωμένο αντίχειρα- οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες μετακίνησης και οργανώνονται σε ένα Κίνημα, μέσω σελίδας στο facebook (https://www.facebook.com/groups/544332119100547/?fref=ts).
«Είχα την ιδέα πριν από περίπου δύο ημέρες και εξεπλάγην που πήρε τόσο σύντομα, τόσο μεγάλες διαστάσεις» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής του «Κινήματος ωτοστόπ», Δημήτρης Παπαγεωργίου. Πεποίθησή του είναι, ότι με αφορμή το πρόβλημα μετακίνησης, ο κόσμος θα γίνει λιγότερο φοβικός και θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στον συμπολίτη του, σπάζοντας τον δισταγμό και την αποξένωση της εποχής".
Η ιδέα είναι απλή και παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές που ήταν πιο διαδεδομένη γιατί, "οι άνθρωποι", όπως λέει ο κ.Παπαγεωργίου, "δεν φοβόντουσαν, ούτε ήταν αποξενωμένοι".
"Όσοι οδηγούμε λοιπόν, μπορούμε να περνάμε από στάσεις και να παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας, να γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι και οι πεζοί, απλά, να σηκώνουν τον αντίχειρα" εξηγεί.
Το Κίνημα έχει ήδη αποκτήσει και σηματάκι που μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο, δηλώνοντας τη διάθεση κάποιου για συμμετοχή στην ιδέα.
Τι λέει ο εμπνευστής του κινήματος

Ο εμπνευστής του "Κινήματος ωτοστόπ", Δημήτρης Παπαγεωργίου, γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ότι η πρωτοβουλία: «Ξεκίνησε αυθόρμητα από μια ανάγκη που μας εξωθεί η κρίση και τα προβλήματα της πόλης μας. Μπορούμε όμως μέσα σε όλο αυτό το πρόβλημα να σπάσουμε τον δισταγμό και την αποξένωση της εποχής. Μπορούμε να μοιράσουμε και να βιώσουμε λέξεις όπως εμπιστοσύνη, ανθρωπιά, συμπολίτης, φιλία, μοίρασμα, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση. Ο καθένας βέβαια κάνει χρήση της καλοσύνης με δική του ευθύνη.. Το κακό περισσεύει αλλά και το καλό περιμένει την ευκαιρία του! Καλή αρχή και δύναμη σε όλους.
Η ΙΔΕΑ
Όσοι οδηγούμε περνάμε από στάσεις και παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας. 
Αν δεν πηγαίνουμε κέντρο, γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι.
Οι πεζοί απλά σηκώνουν τον αντίχειρα!!
Το σηματάκι στο αυτοκίνητο δηλώνει την διάθεση μας να πάρουμε κάποιον στο αυτοκίνητο.
Αν μαθευτεί η ιδέα, θα είναι εύκολο να γίνει, ειδικά για κατεύθυνση προς το κέντρο.
ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ Η ΙΔΕΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.