Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

«Συμπολιτεία» προς δήμαρχο Θερμαϊκού: "Πάρτε πρωτοβουλίες και μέτρα για τις συγκοινωνίες"

Προτείνει τη δρομολόγηση τουριστικών λεωφορείων για κάλυψη αναγκών
Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος τον καλεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της αστικής συγκοινωνίας, δεδομένου ότι οι κάτοικοι στα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του Θερμαϊκού υφίστανται αφάνταστη ταλαιπωρία για να προσέλθουν στις δουλειές τους, να μεταβούν στα νοσοκομεία και οι μαθητές στα σχολεία τους.

Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ζητά από τη δημοτική αρχή να πιέσει τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας των απλήρωτων εδώ και μήνες εργαζομένων τους, και αφετέρου να βρει  προσωρινές λύσεις για την ανακούφιση των καταταλαιπωρημένων από τις αστικές συγκοινωνίες πολιτών. Προτείνει δε την εκμίσθωση λίγων τουριστικών λεωφορείων που θα εκτελούν αραιά κάθε ημέρα δρομολόγια από όλες τις δημοτικές κοινότητες προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον επίλογο της επιστολής του: «Σ’ αυτές τις ώρες της αφάνταστης ταλαιπωρίας των συνδημοτών μας, ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να σταθεί δίπλα τους και να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για την ανακούφισή τους, στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό που υφίστανται. Και αφετέρου, να δείξει στους διοικούντες τον ΟΑΣΘ, ότι δεν μπορούν ατιμωρητί να παίζουν τα όποια παιχνίδια εύκολου πλουτισμού τους στις πλάτες των συμπολιτών μας».
Ολόκληρη η επιστολή του επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρου Κουζινόπουλου προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού έχει ως εξής:
«Προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε
Αποκλεισμένος συγκοινωνιακά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το υπόλοιπο πολεοδομικό συγκρότημα, παραμένει ο δήμος Θερμαϊκού εδώ και μία εβδομάδα λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους από μία ανάλγητη διοίκηση των μετόχων του Οργανισμού.
Το αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης, καθώς και της απεργίας που είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και μάλιστα στις ημέρες της μεγάλης γιορτής της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, είναι να μην μπορούν να μετακινηθούν οι συνδημότες μας όχι μόνο προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και από το ένα δημοτικό διαμέρισμα του δήμου μας στο άλλο. Με συνέπεια να μην μπορούν να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας για ιατρική περίθαλψη, ούτε στο Δημαρχείο στην Περαία. Ενώ σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης αντιμετωπίζουν και οι μαθητές του δήμου μας για να προσέλθουν  στα σχολεία όπου φοιτούν.
Την ίδια στιγμή, ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι συμπολίτες μας, καθώς με το μπλακ-άουτ στις αστικές συγκοινωνίες, δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να μεταβούν στις δουλειές τους, καθώς αδυνατούν αυτή την εποχή της κρίσης και της ανέχειας να διαθέσουν τα απαιτούμενα χρήματα για την εκμίσθωση ταξί. Ενώ το ίδιο συμβαίνει με τους ασθενείς που δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο για να μεταβούν στα νοσοκομεία ή τους φορολογούμενους που πρέπει να προσέλθουν στις Εφορίες για την τακτοποίηση φορολογικών τους εκκρεμοτήτων.
Όλα αυτά, εξαιτίας της βουλιμίας μιας μικρής ομάδας μετόχων του ΟΑΣΘ, που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενούς τους για να μην μειωθούν κατ’ ελάχιστο τα πλουσιοπάροχα μερίσματα που απολαμβάνουν κάθε χρόνο, με βάση τη λεόντεια και αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση με το Ελληνικό δημόσιο που είχαν εξασφαλίσει πριν 59 χρόνια. Μερίσματα, τα οποία, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης κατά την παρουσία του στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στις 6 Σεπτεμβρίου 2016, αντί να μειωθούν σ’ αυτά τα χρόνια της κρίσης, αυτά αυξάνονται.
Περιμέναμε ότι θα είχατε αναλάβει ήδη πρωτοβουλία κ. Δήμαρχε, πιέζοντας ως Δήμος Θερμαϊκού τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ για την ικανοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων τους και αφετέρου για την εξεύρεση προσωρινών λύσεων για την ανακούφιση των καταταλαιπωρημένων από τις αστικές συγκοινωνίες συνδημοτών μας. Μία από αυτές τις λύσεις, θα μπορούσε να είναι η εκμίσθωση λίγων τουριστικών λεωφορείων που θα εκτελούν αραιά κάθε ημέρα δρομολόγια από όλες τις δημοτικές κοινότητες προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.
Επίσης, θα πρέπει να πιέσετε ώστε να σταματήσει άμεσα η επίσχεση εργασίας, να επανακυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού τα δεδουλευμένα τους, αλλά και η κυβέρνηση να καταθέσει δημοσίως τις προθέσεις και το σχέδιό της για την επόμενη μέρα του Ο.Α.Σ.Θ και των συγκοινωνιών της πόλης. Στη συζήτηση αυτή, θα πρέπει να συμβάλλει αποτελεσματικά και ο Δήμος Θερμαϊκού, ετοιμάζοντας από τώρα τις δικές του προτάσεις.
Σ’ αυτές τις ώρες της αφάνταστης ταλαιπωρίας των συνδημοτών μας, ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να σταθεί δίπλα τους και να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για την ανακούφισή τους, στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό που υφίστανται. Και αφετέρου, να δείξει στους διοικούντες τον ΟΑΣΘ, ότι δεν μπορούν ατιμωρητί να παίζουν τα όποια παιχνίδια εύκολου πλουτισμού τους στις πλάτες των συμπολιτών μας.
                                                            Νέα Μηχανιώνα 22 Σεπτεμβρίου 2016
                                                                        Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

                                                                                    Σπύρος Κουζινόπουλος     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.