Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ικανοποίηση για την παραχώρηση της Α΄ προβλήτας στο λαό της Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε στους Θεσσαλονικείς η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης, ότι αποδίδεται η  Α' προβλήτα του λιμανιού στον λαό της πόλης,  ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα του δήμου και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του σε έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι πρώτο από αυτά, είναι το λιμάνι της πόλης, για το οποίο, εντός του έτους υποβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές. «Η επένδυση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο τη μετατροπή του από μικρό περιφερειακό λιμένα, σε σημαντικό Λιμένα – Πύλη για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Και υπενθύμισε ότι  πέντε διεθνή επενδυτικά σχήματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, σημειώνοντας ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να υλοποιηθεί το σχέδιο για ιδιωτικές επενδύσεις στο λιμάνι ύψους 180 εκατομμυρίων την πενταετία 2017-2021, καθώς και σειρά δημοσίων επενδύσεων δεκάδων εκατομμυρίων κυρίως σε έργα σύνδεσης του λιμανιού με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο».
Σε ότι αφορά το έργο του Μετρό, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό πήρε μπροστά «κόντρα σε όλες τις προβλέψεις». "Ένα έργο ύψους 1,5 δις που θα εξυπηρετεί πάνω από 250.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση" πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι στο τέλος του 2018, θα έχει ολοκληρωθεί μετά από 20 και πλέον χρόνια, ο σιδηροδρομικός ΠΑΘΕ, γραμμή υψηλής ταχύτητας, πλήρως ηλεκτροκινούμενη, από Πάτρα έως Ευζώνους, με πλήρως διασφαλισμένη χρηματοδότηση. «Έτσι το ταξίδι Αθήνα Θεσσαλονίκη θα διαρκεί μόλις τρεις ώρες και ένα τέταρτο από πεντέμιση σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τέλος τόνισε ότι λύνεται η εκκρεμότητα δεκαετιών που αφορά την παραχώρηση του οικόπεδου του Νοσοκομείου Αγίου Παύλου από το ΙΚΑ στο ΕΣΥ. «Με την κίνηση αυτή θα καταστεί επιτέλους δυνατή η αναβάθμιση των υποδομών και η βελτίωση της λειτουργίας ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.