Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στο δήμο Θέρμης καθαρίζουν έγκαιρα τα ρέματα. Αλλού;

Με σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτίωσαν την καθημερινότητα των πολιτών και με προτεραιότητα στις παρεμβάσεις που αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία και αναβάθμιση των αγροτικών και αστικών δρόμων του Δήμου Θέρμης, ολοκληρώθηκε το δίμηνο παρεμβάσεων Ιουλίου- Αυγούστου 2016 για την Αντιδημαρχία Συντήρησης, Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας Θέρμης.

Συγκεκριμένα, κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2016, υλοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες, στις Δημοτικές Ενότητες Βασιλικών, Αγίου Αντωνίου, Νέας Ραιδεστού, Περιστεράς, Λιβαδίου, Καρδίας, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Αγίας Παρασκευής, Σχολαρίου, Λακκιάς και Σουρωτής του Δήμου Θέρμης, με στόχο την προστασία των ρεμάτων, τη βελτίωση της οδοποιίας, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου μας.
Παράλληλα άμεση ήταν η επέμβαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, με μέσα και προσωπικό, όποτε ζητήθηκε και ειδικότερα στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στα Βασιλικά, τη Σουρωτή και τη Νέα Ραιδεστό (όρια Τριαδίου).
Η Αντιδημαρχία προχώρησε επίσης, στον έγκαιρο καθαρισμό των ρεμάτων Τρουπαλιάς, της περιοχής Ψινιώτικο, στο ρέμα που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο των Βασιλικών, στο ρέμα δίπλα στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων (περιοχή Κρυονερίου), καθώς και στην διευθέτηση του Ανθεμούντα από την Αγία Παρασκευή έως τα όρια της Σουρωτής και των Βασιλικών.
Οι εργασίες αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, προκειμένου να προληφθεί πιθανή εκδήλωση φαινομένων πυρκαγιάς όσο και πλημμυρών, εν’ όψει των βροχοπτώσεων του Φθινοπώρου.
Από τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο 2016 έγιναν ταυτόχρονα παρεμβάσεις αποκατάστασης αγροτικής και αστικής οδοποιίας, με μισθωμένα οχήματα.
Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν, διανοίχθηκαν και ασφαλτοστρώθηκαν αγροτικοί και αστικοί δρόμοι σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης, με στόχο την ασφαλή πρόσβασή και διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών.
Για τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 4.000 τόνοι αδρανών υλικών.

«Ανταποκρινόμενοι στα εκατοντάδες αιτήματα των συνδημοτών μας και έχοντας υπόψη τη δέσμευση της διοίκησης του Δήμου μας, θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αποτελεσματικές παρεμβάσεις που επιφέρουν αλλαγές και βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο του απολογισμού του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου 2016, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Μουστάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.