Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σύγχρονο «Τείχος του Αίσχους» στους Νέους Επιβάτες !

Η οργή των κατοίκων της περιοχής του mamabloob, στους Νέους Επιβάτες, ξεχείλισε όταν είδαν να καταργείται, με απόφαση της Πολεοδομίας και έγκριση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, ένας δρόμος από τον ιδιοκτήτη οικοπέδου και στη θέση του να χτίζεται ένα τοιχίο για την παρεμπόδιση διέλευσης πεζών και οχημάτων.

Το σύγχρονο «Τείχος του Αίσχους» 
Η ανησυχία τους ήταν έντονη όχι μόνο για την παρεμπόδιση της ελεύθερης διέλευσης τους από έναν δρόμο που τον διέσχιζαν εδώ και 60 χρόνια, αλλά και για τον φόβο ενδεχόμενων νέων πλημμυρών από μία νέα δυνατή βροχόπτωση.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το ενδιαφέρον ρεπορτάζ που δημοσίευσε, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο Ακτιβιστής. Όπως έγραψε:
Με τη μαύρη γραμμή το ζιγκ-ζαγκ που προτείνεται για να παρακαμφθεί το τοιχίο. 
«Μια ακόμη απίθανη ιστορία του ελληνικού δημοσίου αλλά και της δημοτικής αρχής του Θερμαϊκού έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους συνδημότες μας, που κατοικούν στην περιοχή πίσω από το mamabloom, στους Ν. Επιβάτες.
Θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε την παράξενη αυτή περίπτωση που ΚΑΤΑΡΓΕΙ έναν δρόμο που υφίσταται και εξυπηρετεί την προσβασιμότητα οχημάτων και πεζών  για περισσότερο από 60 χρόνια. Αυτό γίνεται εξαιτίας ανέγερσης ενός τοιχίου, στην αποφραγμένη έτσι οδό, που σήκωσε ο νέος ιδιοκτήτης όμορου με την οδό οικοπέδου.

Οι κάτοικοι που είδαν ξαφνικά χθες το τοιχίο να ξεφυτρώνει κυριολεκτικά μπροστά τους, δεν μπορούσαν πιστέψουν στα μάτια τους. Εξοργισμένοι πλέον δεν αντιδρούν μόνο για την κατάργηση πρόσβασης μέσω του φρασσόμενου δρόμου αλλά ανησυχούν ιδιαίτερα για τις περιουσίες αλλά και για την ασφάλειά τους καθώς το τοιχίο θα περιορίσει καθοριστικά, όπως λένε, την απορροή των ομβρίων υδάτων σε μια ενδεχόμενη νέα μεγάλη βροχόπτωση.
Όπως μας ανέφεραν  έχουν νωπές τις πληγές από την θεομηνία της 7ης Σπτεμβρίου, που μετέτρεψε τη γειτονιά τους σε λίμνη. Τρεις είναι οι δίοδοι απορροής των ομβρίων, όπως μας είπαν και διαπιστώσαμε:
Αγανάκτηση των κατοίκων για τον εμπαιγμό τους από τη δημοτική αρχή
1)    το ρέμα που περνά ακριβώς δίπλα από το mamabloob, που ήταν φραγμένο από φερτά υλικά και ουσιαστικά δεν είχε καθαριστεί με αποτέλεσμα να γκρεμίσει το υπάρχον γεφυράκι και να δημιουργήσει μια λιμνούλα που "έφαγε" την αμμουδιά.
2)    2ο) το ρέμα μετά τη βίλα Μπακατσέλου και 3ο) ο δρόμος αυτός που ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ με απόφαση της πολεοδομίας αλλά και σύμφωνη γνώμη της τεχνικής υπηρεσία του Δήμου. Ο οποίος δήμος Θερμαϊκού φαίνεται πως προσκύρωσε στον όμορο με τον δρόμο ιδιοκτήτη τον χαρακτηρισμένο αγροτικό δρόμο που όπως ισχυρίζεται καταργήθηκε με την τροποποίηση ρυμοτομικού του '66. Και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας πληρώθηκε γι΄αυτό με το ποσό των 37.000 €. Ο δήμος δηλαδή φέρεται να πούλησε το κομμάτι του δρόμου στο νέο ιδιοκτήτη (ασχολίαστο !!!).
Και φυσικά μετά από αυτό ( απόφαση της πολεοδομίας Θέρμης αλλά και την αγορά από τον Δήμο Θερμαϊκού) ο νέος ιδιοκτήτης   ΕΚΛΕΙΣΕ τον δρόμο και τον προσάρτησε στο προσφάτως αγορασθέν οικόπεδό του.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ !!!
Το δεύτερο τμήμα του δρόμου παραμένει (2), Το πρώτο τμήμα (1) καταργείται.

Μαζεύτηκαν λοιπόν σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι εξοργισμένοι και προσέτρεξαν για να εξομαλύνουν την κατάσταση και προφανώς για να καταπραΰνουν την οργή τους ποιοί λέτε; Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης, η αντιδήμαρχος κ. Πάτυ Πασχαλίδου, ο αντιδήμαρχος κ. Μάκης Μπίρος και η υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μανδαλά. Παραβρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Καριώτης.

Και βρέθηκε μια προσωρινή και μια μόνιμη λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση των κατοίκων. Όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος θα γκρεμιστεί προσωρινά το τοιχίο (είχε ήδη συννενοηθεί όπως είπε και είχε τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη) μέχρι να κατασκευαστεί ένα γεφυράκι πάνω από το ρέμα που περνά μπροστά από σπίτια ορισμένων κατοίκων και εκβάλει δίπλα από το mamabloom. Κι αυτό γιατί όπως δεσμεύτηκε θα μπορούν τα αυτοκίνητα (πραγματοποιώντας ένα ενδιαφέρον ζιγκ - ζαγκ) να παρακάμπτουν το τοιχίο που θα ξαναχτιστεί με έξοδα του δήμου, όπως ξεκαθάρισε και διαβαίνοντας το νέο γεφυράκι   να συναντούν το παραλιακό δρόμο. Μάλιστα αυτό, όπως ειπώθηκε θα γίνει ΑΜΕΣΑ (πόσο άμεσα θα το βιώσουν οι ενδιαφερόμενοι).
Δεν ξέρω πόσο ικανοποιημένοι μπορούν να είναι από αυτή τη λύση της διοίκησης, που φαντάζει ως καινοφανής  "γόρδιος δεσμός", οι κάτοικοι. Και φυσικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτήν την καταπάτηση και κατάργηση ενός δρόμου που φέρει μάλιστα την επιβράβευση (ηθική και ουσιαστική) της δημοτικής αρχής.
 Δεν θέλουμε (τουλάχιστον τώρα) να μπούμε στα παρεπόμενα και παρελκόμενα αυτής της τρελής (κατά την προσωπική μας εκτίμηση) υπόθεσης. Δεν επιθυμούμε να εκθέσουμε τα πιθανά σενάρια πολύ δε περισσότερο δεν θα προχωρήσουμε στις συσχετίσεις προσώπων, που όμως φωναχτά επικαλούνται οι κάτοικοι, που προφανώς γνωρίζουν.

Εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι οι θιγόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Αναζητούν τρόπους ακύρωσης της προκλητικής αυτής πράξης».


Πηγή: activistis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.