Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας και η ταλαιπωρία

Από την πορεία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ
Σειρά από φορείς της Θεσσαλονίκης, για να ξαναβγούν στους δρόμους λεωφορεία και να λειτουργήσει εκ νέου ομαλά η αγορά, ζητούν αναστολή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, οι οποίοι στη διάρκειας μιας σημερινής επεισοδιακής συνέλευση, στο ΕΚΘ, αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας μέχρις ότου λάβουν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Στη συνέλευση, που έγινε σε φορτισμένο κλίμα, δεν πέρασε ακόμη και η πρόταση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων Δ. Τσερμενίδη Να κυκλοφορήσουν 70 λεωφορεία στην πόλη στα οποία θα αναγράφεται στο ταμπλό: «Απλήρωτοι εργαζόμενοι δουλεύουν για την πόλη τους».
Μετά το τέλος της συνέλευσης οι απεργοί του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά και στη συνέχεια προς το Δημαρχείο, με συνέπεια να προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος
Έκκληση προς τους εργαζόµενους στον ΟΑΣΘ «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν την αγωνία του κοινωνικού συνόλου, µε την άµεση αναστολή της επίσχεσης εργασίας και αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων για την αγορά, τους εργαζόµενους και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης», απευθύνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).
Όπως αναφέρει ο ΕΣΘ, σε µια περίοδο όπου ο ελληνικός λαός και κατ’ επέκταση και οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονοµική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης «διαταράσσεται ανεπανόρθωτα από την έναρξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζοµένων στον ΟΑΣΘ, του µοναδικού µέσου µαζικής µεταφοράς της περιοχής µας, µε ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόµενους σ’αυτές και την κοινωνία της πόλης µας».
Μάλιστα, ο Σύλλογος κάνει λόγο για καθημερινή απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την αγορά της πόλης, «λόγω τακτικών στη διεκδίκηση αιτηµάτων µεµονωµένων συµφερόντων». «Στην πλέον ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα µας, όπου απαιτείται κοινή προσπάθεια, συναίνεση, συνεργασία και υπευθυνότητα, από το σύνολο του ελληνικού λαού, για την έξοδο από το «τούνελ» της οικονοµικής κρίσης, η Αγορά της Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καθηµερινά ζηµίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, λόγω τακτικών στη διεκδίκηση αιτηµάτων µεµονωµένων συµφερόντων», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.  

«Η κοινωνική και οικονοµική ζωή της Θεσσαλονίκης, η οποία καθίσταται «όµηρος» ακραίων και ανεύθυνων τακτικών, διαταράσσεται ανεπανόρθωτα, µε ολέθριες οικονοµικά συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόµενους σ’αυτές και το κοινωνικό σύνολο», προσθέτει ο Εμπορικός Σύλλογος.  

5 σχόλια:

  1. Τελικά πρέπει να φταίνε οι εργαζόμενοι που θέλουν να πληρωθούν για την εργασία τους. Απορώ, τζάμπα δουλεύουν όσοι έχουν αντίρρηση στην απεργία των εργαζόμενων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κομματισμός (του Σύριζα) εχει πάει πολύ μακρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έχουν απόλυτο δίκαιο όταν διεκδικούν να πληρωθούν για την εργασία τους. Το άσχημο είναι ότι βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Καθώς τους εργαζόμενους τους άφησαν απλήρωτους οι μεγαλομέτοχοι του ΟΑΣΘ για να εκβιάσουν για περισσότερα προνόμια και μερίσματα. Κι εκεί πρέπει να στραφεί η οργή μας που τόσες μέρες είναι η Θεσσαλονίκη χωρίς αστική συγκοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν "κομματισμός του ΣΥΡΙΖΑ" είναι να υποκύπτει η κάθε κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή στους γκαγκστερικούς εκβιασμούς τη μία των μεγαλοεργολάβων, την άλλη των καναλαρχών και τώρα των μεγαλομετόχων του ΟΑΣΘ, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξιοι της μοίρας μας είμαστε επειδή έχουμε προδοτική κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.