Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σμπαράλια ένας ολόκληρος δρόμος στη Νέα Μηχανιώνα

Σμπαράλια*, στην κυριολεξία, έγινε ένας ολόκληρος δρόμος στη Νέα Μηχανιώνα κατά τη διάρκεια της καταστροφικής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή τη νύχτα της 6ης  προς 7η Σεπτεμβρίου 2016. Πρόκειται για την οδό Ερυθραίας, που αρχίζει από το ύψος του Λυκείου και καταλήγει στα πρώην γραφεία του ΙΚΑ,  δίπλα στο σούπερ μάρκετ «Μασούτης».

Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή του δρόμου, καθώς άνοιξε σαν βεντάλια σε πάρα πολλά σημεία. Αλλού υποχώρησε, αλλού σχίστηκε, αλλού σχηματίστηκαν εγκάρσιες ρωγμές, αλλού ακτινωτές κι’ αλλού δημιούργησε τέτοιες κυματοειδείς παραμορφώσεις του δρόμου, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής κοροϊδευτικά να μιλάνε για … «τα κύματα του Δουνάβεως».

Και βέβαια, η παραμόρφωση και καταστροφή του δρόμου μπορεί εν μέρει να οφείλονταν στη μεγάλη κατολίσθηση τμήματος του «Βράχου» της Μηχανιώνας, που σημειώθηκε μερικές δεκάδες μέτρα παραπέρα. Εκείνο που με τίποτα δεν μπορεί να εξηγηθεί, είναι η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ασφαλτόστρωση του δρόμου, ο οποίος στην κυριολεξία σχίστηκε ως τσιγαρόχαρτο.

Μένει άναυδος όποιος πλησιάσει και δει από κοντά το πάχος του κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα, καθώς είναι ζήτημα αν η άσφαλτος καλύπτει ένα-δύο εκατοστά το πολύ, κι εκείνη, ανακατεμένη με αμμοχάλικο!
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να γίνει έρευνα για την καταστροφή της συγκεκριμένης οδού Ερυθραίας και των άλλων πάμπολλων δρόμων της Νέας Μηχανιώνας και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύψουν «όπου δει».

Οι εικόνες που στη συνέχεια παρουσιάζουμε, παρμένες από διάφορα σημεία του δρόμου, μιλάνε μόνες τους.


Τα .... "κύματα του Δουνάβεως" στη Νέα Μηχανιώνα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.