Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Για 6η συνεχόμενη ημέρα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη παραμένει χωρίς αστική συγκοινωνία, με συνέπεια την αφάνταστη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, οι ασθενείς να μεταβούν στα νοσοκομεία και οι μαθητές στα σχολεία τους. Την ίδια στιγμή, οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, με εξαίρεση τον Γιάννη Μπουτάρη, παρακολουθούν άφωνοι το εξελισσόμενο συγκοινωνιακό δράμα.

Την αναστολή της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ώστε να βγουν σήμερα τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ζητάει με  σχετική της απόφαση η δημοτική oμάδα της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη».
Ύστερα από συνεδρίαση που είχε η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, προχθές Τρίτη, κατέληξε πως η επίσχεση εργασίας «ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους πιο αδύναμους οικονομικά».
Έτσι, για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει ανακύψει αλλά και για το γενικότερο μέλλον των συγκοινωνιών της πόλης, η «Πρωτοβουλία» πήρε τις εξής αποφάσεις: 

- Τα λεωφορεία πρέπει να κυκλοφορήσουν αύριο και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
- Οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
- Οι επισχέσεις εργασίας οφείλουν να ανασταλούν άμεσα.
- Ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν συντομότατα να καταθέσουν δημοσίως τις προθέσεις και το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα του Ο.Α.Σ.Θ και των συγκοινωνιών της πόλης.
- Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος να συμβάλει σ’ αυτή τη συζήτηση με τις δικές του προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.