Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση με Σπίρτζη για ΟΑΣΘ ζητούν βουλευτές της Ν.Δ.

Βουλευτές της Ν.Δ. με τον τ.πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή σε κοινωνική εκδήλωση
Με κοινή τους επιστολή οι Βουλευτές Α΄ και Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. που συνυπογράφει ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Καραμανλής, ζητούν από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστο Σπίρτζη άμεση συνάντηση μαζί του στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Γιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, στόχος τους είναι να βεβαιωθούν ότι θα δοθεί άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα των ημερών, που είναι η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ και η συνεπαγόμενη ταλαιπωρία της Θεσσαλονίκης και των πολιτών, η οποία συνοδεύεται από σωρεία οικονομικών επιπτώσεων για εργαζόμενους, επιχειρήσεις, φοιτητές, μαθητές και τις οικογένειές τους.
Οι νεοδημοκράτες βουλευτές είχαν για το θέμα αυτό συνάντηση χθες Κυριακή με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ και την περασμένη Παρασκευή με τη διοίκηση του οργανισμού.
Το πλήρες κείμενο της κοινής επιστολής προς τον αρμόδιο υπουργό, έχει ως εξής:
Αξιότιμε κ. υπουργέ,
Καθώς η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ συνεχίζεται, οι βουλευτές της ΝΔ σε Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, είχαμε διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του οργανισμού, κατά τις οποίες επισημάναμε, όπως επισημαίνουμε και σε εσάς, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η παρατεταμένη ταλαιπωρία των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και άλλων δήμων του νομού.
Επισημαίνουμε τις δυσμενέστατες επιπτώσεις για: α) τους εργαζόμενους που δαπανούν μεγάλα ποσά για μετακινήσεις με ταξί, ή Ι.Χ., β) τους μικροεπιχειρηματίες, ειδικά με απομακρυσμένες μονάδες στις οποίες οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να φτάσουν γ) σε φοιτητές και σπουδαστές που αδυνατούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά για την μετάβασή τους στις σχολές τους με ταξί και δ) την αγορά του ιστορικού κέντρου, καθώς στην ήδη μειωμένη προσέλευση αγοραστικού κοινού λόγω της ύφεσης και της κρίσης, προστίθενται η αδυναμία μετακίνησης με τα αστικά λεωφορεία, αλλά και ο αποτρεπτικός παράγοντας της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Η οικονομική κατάσταση της πόλης και του νομού χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα.
Δεν παραβλέπουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες για τον ΟΑΣΘ και τη Θεσσαλονίκη από την παρατεταμένη ασάφεια των κυβερνητικών προθέσεων για τον οργανισμό.
Ωστόσο, το ζητούμενο στη συγκεκριμένη φάση είναι η άμεση επιστροφή των αστικών λεωφορείων στους δρόμους της πόλης και του νομού. Συμμεριζόμενοι την αγωνία και αγανάκτηση των Θεσσαλονικέων πολιτών, ζητούμε να σας συναντήσουμε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο, σε ώρα που θα μας υποδείξετε, ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα δοθεί άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα των ημερών, που είναι η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κώστας Καραμανλής
Κώστας Γκιουλέκας
Σταύρος Καλαφάτης
Έλενα Ράπτη
Θεόδωρος Καράογλου

Σάββας Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.