Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Αναμένεται υπουργική απόφαση για αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στους πλημμυροπαθείς δήμου Θερμαϊκού

Έως την προσεχή Δευτέρα το αργότερο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, πρόκειται να υπογράψει υπουργική απόφαση με την οποία θα παρατείνεται για έξι μήνες, και συγκεκριμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2017, η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων στις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου.

Την πρόθεση αυτή του υπουργείου Οικονομικών, την ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη τηλεφωνικά, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης.
Νωρίτερα,  είχε προκληθεί ανησυχία, όταν ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, Κωστής Κούτουκας, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, ενημέρωσε το σώμα, ότι λίγο νωρίτερα είχε εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνονταν η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πολίτες της Καλαμάτας και της υπόλοιπης Μεσσηνίας που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στις αντίστοιχες καταστροφές στον δήμο Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη, από παραδρομή δεν συμπεριλήφθηκε στην απόφαση αυτή και ο δήμος Θερμαϊκού, κάτι που θα γίνει με ανάλογη απόφαση τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.