Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ελπίδες για σύντομη επίλυση του προβλήματος ΟΑΣΘ

Ελπίδες για προσωρινή έστω επίλυση του προβλήματος με τον ΟΑΣΘ και του ζητήματος της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, γεννάει η υπόσχεση του  υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για λύση μέχρι αύριο το πρωί.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, έχει πάρει δέσμευση από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Μεταφορών πως αύριο θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τον Ιούλιο με τρία εκατ. ευρώ.
Οι φόβοι ότι με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθούν οι φορολογικές εκκρεμότητες του Οργανισμού και αν κατατεθούν τα χρήματα, θα παρακρατηθούν από τη ΔΥΟ, φαίνεται να ξεπερνιούνται. Και όπως είπε ο κ. Στεφανίδης, ο  Οργανισμός επαφίεται στη δέσμευση του υπουργού ότι τα χρήματα θα κατατεθούν σε ασφαλή λογαριασμό.
Και ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, δηλώνει πως σε περίπτωση που καταβληθούν τα οφειλόμενα του Ιουλίου, θα συγκαλέσει ΔΣ και Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί πιθανότατα η λήξη της επίσχεσης, η οποία, πάντως, εκτός απροόπτου, θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη.

Σπίρτζης: Λύση μέχρι το πρωί της Τετάρτης
Το ζήτημα του ΟΑΣΘ βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την Τρίτη. Σύμφωνα με τη ΝΔ, κατά τη συνάντηση ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε για άμεση λύση μέχρι το πρωί της Τετάρτης.
Η συνάντηση, στην οποία από πλευράς ΝΔ συμμετείχαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, καθώς και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πειραιώς.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στάθηκαν στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, καθώς παραμένουν ακινητοποιημένα τα αστικά λεωφορεία, ενώ ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο ζήτημα της καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.