Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Εξηγήσεις για τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ ζητάει η ΡΕΚΚ

Εξηγήσεις από τον δήμαρχο Καλαμαριάς και τον πρόεδρο του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, για την έλλειψη καταφυγίου αδέσποτων ζώων, ζητάει με αναφορά του ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς», Μανόλης Λαμτζίδης. Επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να απαλλαγεί ο δήμος Καλαμαριάς από το βάρος της εισφοράς στον ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

Στον «Σύνδεσμο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης», μαζί με τους δήμους Καλαμαριάς και Θέρμης μετέχει και ο δήμος Θερμαϊκού, καταβάλλοντας κάθε χρόνο το υπερβολικό ποσό των 110.500 ευρώ, δηλαδή 2,20 ευρώ ανά κάτοικο, για τις απαράδεκτα χαμηλές υπηρεσίες περίθαλψης που παρέχονται στα αδέσποτα ζώα της περιοχής.
Όπως επισημαίνει ο κ. Λαμτζίδης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χρηματοδοτεί Δήμους και Συνδέσμους Δήμων για λειτουργία αδέσποτων ζώων με την προϋπόθεση ότι θα έχει υποβληθεί αίτημα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής  Ανάπτυξης και του Υφυπουργού Εσωτερικών, ορίζονται οι σχετικές προϋποθέσεις καθώς και ότι θα χρηματοδοτούνται ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων, όπως η περισυλλογή, η ηλεκτρονική σήμανση, ο εμβολιασμός κλπ.
«Επειδή, στα όρια του Συνδέσμου σήμερα ΔΕΝ υφίσταται καταφύγιο αδέσποτων ζώων, κι επειδή, μας παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης ενεργειών διαχείρισής τους ώστε να απαλλαγεί κατά το ποσό της χρηματοδότησης ο Δήμος από το βάρος της εισφοράς στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ
                                    Για τους λόγους αυτούς, ζητώ:
1.Να ενημερωθώ γραπτά αν είστε ενήμεροι για την δυνατότητα αυτή.
2.Να ενημερωθώ γραπτά αν έχετε ενεργοποιήσει τη σχετική διαδικασία δηλαδή της συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών και της υποβολής της σχετικής αίτησης υπενθυμίζοντας ότι η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου» καταλήγει στην αναφορά του ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ.

Απάντηση Ζαμπέτογλου
Απαντώντας στον επικεφαλής της ΡΕΚΚ ο πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ διατυπώνει τον αυθαίρετο ισχυρισμό ότι «για εμάς, που δεν έχουμε εισπράξει για 5 συνεχόμενα χρόνια αποζημίωση, το μερίδιό μας ξεπερνά το 1.000.000€».
Όπως αναφέρει ο κ. Ζαμπέτογλου στην απάντησή του προς τον κ. Λαμτζίδη: «πρέπει να γνωρίζετε ότι μέσω της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, υποβάλουμε κάθε χρόνο εγκαίρως στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα δικαιολoγητικά της αποζημίωσης του Συνδέσμου από τις επιλέξιμες δαπάνες του 70% των δαπανηθέντων ποσών για διάφορες και συγκεκριμένες δράσεις».
Δηλαδή, αποκαλύπτει ότι γιαυτές τις άθλιες υπηρεσίες που προσφέρει στους τρεις Δήμους (Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού) που είναι τα μέλη του Συνδέσμου και για τις οποίες εισπράττει κάθε χρόνο συνολικά γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ ως συνδρομή, ζητάει επιπλέον και από το Ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει «το 70% των δαπανηθέντων ποσών»!!
Σημειώνεται ότι είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ στους Δήμους-μέλη του, ώστε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη που αποτελούσε το συνιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου να αποχωρήσει και να δημιουργήσει δική του υπηρεσία περίθαλψης αδέσποτων ζώων, ξοδεύοντας τα μισά και λιγότερα χρήματα από όσα πλήρωνε στον ΣΥΠΠΑΖΑΘ.


Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.