Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Για 4η ημέρα η Θεσσαλονίκη χωρίς αστική συγκοινωνία

Συνεχίζεται για 4η ημέρα σήμερα η ταλαιπωρία των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς η ακινητοποίηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ από το περασμένο Σάββατο τους έφερε σε κατάσταση απόγνωσης. Καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα είναι η σημερινή συνάντηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ με τον υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη, ενώ τον υπουργό για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα δει εντός της ημέρας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης σε δηλώσεις του τόνισε:  «Ελπίζω στο ραντεβού με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη να κλείσουν όλα αυτά τα θέματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους, την αγορά και τον ΟΑΣΘ». Και πρόσθεσε: «θα πρέπει ο κ. Σπίρτζης να κάνει πράξη αυτά που λέει. Πρώτα να καταθέσει τα χρήματα στον λογαριασμό που έδωσε ο ΟΑΣΘ, για να μπουν οι μισθοί Ιουλίου και Αυγούστου και μετά εμείς θα λύσουμε τα δικά μας θέματα».
Ο πρόεδρος των εργαζομένων, απάντησε και στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ στο ότι θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα, «οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται δεν γονατίζουν σε πιέσεις της εργοδοσίας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μπορεί να πάει στα δικαστήρια, αλλά εκτιμώ προσωπικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση κανένα δικαστήριο να βγάλει καταχρηστική την απεργία του ΟΑΣΘ, διότι εάν γίνει κάτι τέτοιο, κανένας εργοδότης δεν πρόκειται να πληρώνει τους εργαζόμενους» και κατέληξε, «εάν θέλουν να μας κλείσουν φυλακή ας το κάνουν. Εμείς θέλουμε να μπουν τα χρήματα στη μισθοδοσία προσωπικού και να καθίσουμε κάτω, μαζί με την κυβέρνηση, να λύσουμε τα θέματα του ΟΑΣΘ».
Το Ραντεβού Τζιτζικώστα – Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ
Με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη θα συναντηθεί σήμερα στις 5:15 μ.μ. στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία με σκοπό να βρεθεί λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ.

Μοναδικό θέμα της συνάντησης είναι το ζήτημα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μετά το πρόβλημα λειτουργίας που έχει ανακύψει και έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων της πόλης. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας «η κατάσταση με το ζήτημα του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ πρέπει άμεσα να συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία θα δώσει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Για να γίνει επιτέλους πράξη το αυτονόητο, πρέπει και οι δύο πλευρές να συζητήσουν και να συναποφασίσουν τα βήματα που θα οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος. Θα συναντηθώ με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, με σκοπό να εξευρεθεί και να εφαρμοστεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και του ΟΑΣΘ. Η ομηρία και η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας στις δημόσιες μεταφορές πρέπει να λήξει με κάθε δυνατό τρόπο», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.