Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σμήνη κουνουπιών ταλαιπωρούν τους πολίτες μετά τις πλημμύρες

Οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών, έμειναν και φέτος στα χαρτιά...
Τεράστιο, είναι το πρόβλημα με τα κουνούπια σε όλες τις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, καθώς ο αναποτελεσματικός, για μία ακόμη χρονιά, τρόπος καταπολέμησής τους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως όμως η καταιγίδα της 7ης Σεπτεμβρίου και τα έλη που δημιουργήθηκαν μετά τις πλημμύρες, είχαν σαν συνέπεια να αυξηθούν με καταπληκτική ταχύτητα τα ενοχλητικά αυτά έντομα.

Σμήνη κουνουπιών εφορμούν κατά των κατοίκων οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να σταθούν έστω για λίγο σε υπαίθριους χώρους για να τελειώσουν τις δουλειές τους ή να απολαύσουν τον καφέ τους. Το πρόβλημα μάλιστα πήρε τόσο μεγάλη έκταση, αν και είμαστε κοντά στο Φθινόπωρο, ώστε οι καταστηματάρχες εστίασης, μαζί με τους καφέδες ή τα φαγητά, να δίνουν στους πελάτες και … κουνουπέλαιο για να προστατευθούν.

Οι αεροψεκασμοί τους οποίους κάθε τόσο ανακοίνωνε στη διάρκεια του καλοκαιριού η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έμειναν όπως φαίνεται στα χαρτιά. Και όπως λένε οι δημότες του Θερμαϊκού, θα πρέπει η δημοτική αρχή να πιέσει ώστε να γίνουν σωστοί ψεκασμοί καταπολέμησης των κουνουπιών, ειδικά αυτή την περίοδο που ο δήμος Θερμαϊκού βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι πολίτες βρίσκονται στο ύπαιθρο για να διορθώσουν τις καταστροφές που έπαθαν από τις πλημμύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.