Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη Στ. Θεοδωράκη στις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού

Τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού επισκέφθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη και τη βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού, στον Δήμο Θερμαϊκού ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τις ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες στις αρχές Σεπτεμβρίου, για τις κινήσεις του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης επισκέφθηκαν το παραλιακό μέτωπο όπου έχουν συμβεί μεγάλης κλίμακας καταστροφές καθώς και το Κέντρο Υγείας της περιοχής το οποίο απειλείται από κατολισθήσεις που προκάλεσε η αναπάντεχη νεροποντή.
Διαβάστε τις δηλώσεις τους:

Σταύρος Θεοδωράκης: «Ήταν από την πρώτη στιγμή στο μυαλό μας, να έρθουμε εδώ μαζί με την Κατερίνα Μάρκου, για να δούμε επί τόπου τα προβλήματα που έχουν υπάρξει στην περιοχή. Ο Δήμαρχος φημίζεται για την αποτελεσματικότητά του. Σημασία έχει και εμείς, όσο μπορούμε να πιέσουμε, ώστε να έρθουν τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για να βελτιωθούν τα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η κακοκαιρία -μια κακοκαιρία έξω από κάθε πρόβλεψη. Δυστυχώς είχαμε και ένα θύμα εδώ στην περιοχή. Ο μόνος τρόπος είναι γρήγορα να καλύψουμε τις ζημιές που έχουν δημιουργηθεί, έτσι ώστε και ο επερχόμενος χειμώνας να μην επιδεινώσει τα προβλήματα είτε στο οδικό δίκτυο, είτε στα κτήρια, είτε στις παραλίες,
Δεν μπορεί η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και αύριο να αναπτυχθεί, αν δεν έχουμε δυνατή τοπική αυτοδιοίκηση, αν δεν έχουμε σοβαρούς δημάρχους και σοβαρούς ανθρώπους να ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση. Ο τρόπος που μπορούμε να τους βοηθήσουμε είναι αυτό που πρέπει να συζητάμε. Είμαστε εδώ, όχι για να πούμε στον Δήμαρχο τι θα κάνει -ξέρει πολύ καλά τι θα κάνει- αλλά για να πιέσουμε και να βοηθήσουμε ώστε το κράτος των Αθηνών να πάρει σύντομα αποφάσεις, να δοθούν τα κονδύλια, ώστε ο Δήμαρχος να μπορεί να κάνει τη δουλειά που πρέπει, για τους ανθρώπους της περιοχής».

Κατερίνα Μάρκου, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης: «Με το δήμαρχο έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Οτιδήποτε και αν χρειαστεί του έχω πει ότι είμαι στη διάθεσή του, Ειλικρινά και ότι μπορώ να κάνω, είμαι και στη διάθεση των δημοτών».


Γιάννης Μαυρομάτης: «Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού, τον κ. Θεοδωράκη, η οποία είχε να κάνει με τα γνωστά συμβάντα στο Δήμο μας με τη θεομηνία. Αλλά και με τη φίλη βουλευτή, Κατερίνα Μάρκου, που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα της περιοχής, ενημερώθηκε από τις 7 Σεπτεμβρίου, πρωί-πρωί. Η αντίδραση του Δήμου μας ήταν υποδειγματική, αλλά και η αντίδραση της Πολιτείας, της Περιφέρειας – αλλά και όλων των φορέων της πυροσβεστικής, της αστυνομίας. Ο κ. Θεοδωράκης είδε από κοντά τι καταστροφές υπέστη ο Δήμος Θερμαϊκού και να τον ευχαριστήσω πολύ για την παρουσία του σήμερα εδώ, είναι ιδιαίτερα τιμητική. Είμαστε ένας Δήμος απόλυτα αυτάρκης, στεκόμαστε με αξιοπρέπεια και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και το μόνο που ζητάμε είναι τα αυτονόητα. Να γίνονται αυτά που έχουν υποσχεθεί ώστε οι πολίτες που τόσο ταλαιπωρήθηκαν αυτές τις μέρες και συνεχίζουν ταλαιπωρούνται να βρουν γρήγορα λύση στα προβλήματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.