Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Αλεξανδρής προς Φωτίου: "Παραιτήσου" !

Μετά το σάλο που προκλήθηκε στο δήμο Θερμαϊκού, σχετικά με την δημοτική «Τουριστική Επιχείρηση» και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για καταγγελίες περί αδιαφάνειας στα οικονομικά της επιχείρησης και δυσαρμονίας στις σχέσεις μεταξύ της προέδρου της ΤΕΘ, ιατρού κ. Ευαγγελίας Φαρίνη και του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΕΘ, κ. Πέτρου Φωτίου, έγινε γνωστό ότι σήμερα, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής κάλεσε στο γραφείο του τον διευθύνοντα σύμβουλο και του υπέδειξε να υποβάλει την παραίτησή του.

Το τι ακριβώς συζητήθηκε μεταξύ Αλεξανδρή-Φωτίου δεν έγινε γνωστό. Σύμφωνα όμως με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Φωτίου δήλωσε ότι δεν παραιτείται πριν ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στην επιχείρηση. Την απόφαση, για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, όπως γράψαμε και χτες, πήρε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΘ μετά τις καταγγελίες της προέδρου κατά του διευθύνοντος συμβούλου για ατασθαλίες. «Θα μείνω για να υπερασπίσω το όνομά μου από όσους με συκοφαντούν», φέρεται να απάντησε ο κ. Φωτίου στον δήμαρχο.
Σημειώνεται ότι ο διευθύνον σύμβουλος της ΤΕΘ προσλήφθηκε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, που είναι και το αρμόδιο όργανο για τη διατήρησή του ή την αποπομπή του από τη θέση αυτή. Και το ερώτημα είναι κατά πόσο το Δ.Σ. με τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί και τις εκκρεμότητες  που υπάρχουν, θα μπορέσει να πάρει μια τέτοια απόφαση. 

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.