Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων η Θεσσαλονίκη


Στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων, εντάχθηκε πλέον και η Θεσσαλονίκη, με το υπ.αρθμ.118 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο φύλλο 203 της 24ης Οκτωβρίου 2012 και με το οποίο γίνεται αποδεκτό το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την ένταξη της πόλης στο Δίκτυο.

Η απόφαση αυτή αναγνωρίζει και αναδεικνύει τις τραγικές στιγμές της ιστορίας της κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και τη θηριωδία που επέδειξαν οι κατακτητές απέναντι στους Έλληνες Χριστιανούς κι Εβραίους συμπολίτες μας.
Μαρτυρικές χαρακτηρίζονται οι πόλεις που είχαν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπινες και υλικές ζημιές κατά την αντίσταση απέναντι στις δυνάμεις κατοχής. «Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται ως μαρτυρική πόλη, αποτελεί αναγνώριση και ελάχιστο χρέος τιμής της πολιτείας προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Ας αποτελεί η αναγνώριση αυτή παρακαταθήκη μνήμης των Θεσσαλονικέων, ιδιαίτερα σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, όταν φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις κάνουν και πάλι απειλητικά την εμφάνισή τους» δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ,Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.