Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

"Περίμενα να συνδιοικήσουμε στο δήμο Θερμαϊκού"


Την εκπληκτική άποψη ότι αποχώρησε από την παράταξη της πλειοψηφίας, επειδή ήθελε να συνδιοικήσει μαζί με τον δήμαρχο κ.Αλεξανδρή τον δήμο Θερμαϊκού, διατυπώνει ο παραιτηθείς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο blog «Τσουνάμι» του Δημήτρη Τσαουσίδη.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που αρχίζει σε λίγη ώρα, δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε με τα όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη αυτή, παραθέτουμε όμως το σχετικό απόσπασμα για τη «συνδιοίκηση» που έχει ως εξής:
«….Το αυτονόητο λοιπόν που περίμενα ήταν να συνδιοικήσουμε τον διευρυμένο Δήμο. Ο κος Αλεξανδρής είναι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά δυστυχώς φοβισμένος. Δεν υπάρχει περίπτωση να «σπάσει αυγά», δηλαδή να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για να πετύχει οποιονδήποτε στόχο…..»

6 σχόλια:


  1. που σου φαινεται το παραξενο κυριε κουζινοπουλε?
    ο στεφανιδης ηταν αρχηγος παραταξης και συνεργαστηκε με τον αλεξανδρη για να γινουν διοικηση.Το ιδιο και ο κουτουκας και πολλοι αλλοι.Το ιδιο πιστευω θελανε και οι υποψηφιοι που κατεβηκανε με τον μαυροματη ,το ιδιο πιστευω και εσυ που ησουν υποψηφιος με τον οικονομιδη.
    Δηλαδη θα επρεπε να καθετε και να βαραει παλαμακια και καθε τελος του μηνος να εισπρατει τον μισθο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολυ καλά έκανε. Αυτό θα περίμενε απο τον Στεφανίδη ο κάθε ένας Μηχανιώτης που τον ψήφισε. Να συνδιοικήσει. Όπως και εσύ τότε. Αλλά το ίδιο δεν κάνεις και τώρα; Τι σας πείραξε; Τα αυγά; Με την τακτική που ακολουθείται εδω, εκεί και παραπέρα πολλοί θα τα γευθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και δεν συνηθίζω να σχολιάζω ανώνυμους, κάνοντας μία εξαίρεση θα πω ότι γίνεται που γίνεται "μπάχαλο" - κατά την προσφιλή έκφραση κάποιων- στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, σκέψου τι θα γινότανε αν είχαμε όχι έναν αλλά και δύο και τρεις και τέσσερις δημάρχους, πεντε-έξι πρωθυπουργούς και καμιά δεκαριά Αρχιεπισκόπους να μας κουμαντάρουν. Ώστε να γίνεται το "έλα να δεις". Να είχαμε, ας πούμε, δήμαρχο 8-10 το πρωϊ τον Αλεξανδρή, 10-12 τον Κούτουκα, 12-2 τον Βογιατζή, 2-4 το απόγευμα τον έτερο Βογιατζή και ενδιάμεσα να περνούσε για καφέ και να υπογράφει τα έγγραφα ο Στεφανίδης. Εγώ ξέρω πως οι δημότες ψήφισαν έναν δήμαρχο στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, με τους δημοτικούς συμβούλους να δουλεύουν για την εκπλήρωση των προεκλογικών τους υποσχέσεων και όχι να κοιτάζουν να τραβήξουν το χαλί ο ένας στον άλλο και συνολικά στη διοίκηση που μετείχαν. Κι αυτός ο δήμαρχος είναι που θα δώσει λόγο των πράξεών του στο τέλος της τετραετίας. Αυτός θα επικροτηθεί από τους δημότες με την ψήφο τους, αυτός θα φάει και το "φούμο" αν ρίξει το καράβι στα βράχια. Και το καράβι βουλιάζει πολλές φορές από τους χειρισμούς του καπετάνιου, αλλά και κάποιες άλλες φορές από τους κακούς χειρισμούς του Ύπαρχου ο οποίος αντί να ενδιαφέρεται για την καλή πορεία του πλοίου, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πως θα γίνει "βεζύρης στη θέση του βεζύρη"
    Υ.Γ. Εάν πετύχει το πείραμα της συνδιοίκησης στο δήμο Θερμαϊκού με τους πέντε-έξι δημάρχους να συνδιοικούν, ίσως τότε σκεφτεί να το εφαρμόσει και η κυβέρνηση. Και με καμιά εικοσαριά πρωθυπουργούς να συνδιοικούν ταυτόχρονα, ίσως ξορκίσουμε την τρόϊκα και το ΔΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως να συνδιοικήσεις Κυριάκο? Μέσω αλληλογραφίας ?Αν ο «τόπος σου» ήταν προτεραιότητα για σένα ,θα πατούσες που και που στο δημαρχείο ,έστω για ένα καφε Είχες την υψηλότερη θέση και την ξόδεψες κάνοντας κριτική σε αυτούς που δούλευαν και ανέφικτες για την δεδομένη οικονομική συγκυρία προτάσεις .Το λάθος ήταν του Αλεξανδρή που σου έδειξε εμπιστοσύνη. Η θέση που σου πήγαινε γάντι ήταν αυτή στην Τουριστική επιχείρηση ,επειδή ήσουν τουρίστας στον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και γενικά δεν απαντώ σε σχόλια και σε αναρτήσεις, εδώ θα ήθελα να δώσω κάποια στοιχεία. Ολόκληρο το 2011 κε γνωστέ - άγνωστε ήμουν παρών και απίκο στον Δήμο, ενώ κάποιοι αντιδήμαρχοι έλειπαν συχνά - πυκνά. Επί 1 χρόνο παρίστανα την "γλάστρα" γιατί ο δήμαρχος με το κλειστό επιτελείο του δεν με ήθελαν στην ουσιαστική διοίκηση. Δεν ήθελαν εμένα αλλά και πάρα πολλούς άλλους που πολέμησαν για να βγει η παράταξη, και ήθελαν να προσφέρουν αφιλοκερδώς στον τόπο τους. Πάσχιζα όμως και προσπαθούσα να βοηθήσω σε πολλούς τομείς, που δεν ήταν της αρμοδιότητάς μου. Οι περισσότεροι μου έκλειναν πόρτες για να μην ενημερώνομαι. Ενημέρωσα τον ίδιο τον δήμαρχο ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι ταυτόσημες με το "σκάψιμο του λάκκου του", αλλά αυτός ποτέ δεν μ' εμπιστεύτηκε. Το 2012 όντως πήγαινα στον Δήμο 2 φορές την εβδομάδα - κάτι που ο ίδιος ο δήμαρχος με χαρά το δέχθηκε και το γνωστοποίησα εγώ ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο. Ο λόγος ήταν γιατί θεωρούσα ότι δεν ήμουν χρήσιμος στον Δήμαρχο. Προσέφερα τις υπηρεσίες μου στον Δήμο, μετά το πέρας της εργασίας μου στο Κέντρο Υγείας, φυσικά χωρίς ποτέ να πληρωθώ και χωρίς να έχω κάνει κανένα λάθος, σε αντίθεση με άλλους αντιδημάρχους που ήταν συνεχώς στον Δήμο και κάθε λίγο και λιγάκι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επέστρεφε τις εισηγήσεις τους ως άκυρες ή λανθασμένες.
    Γνωστέ - άγνωστε οποιαδήποτε θέση και αν θα είχα αναλάβει θα μπορούσα να είμαι αποτελεσματικός, όπως ήμουν και ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί απλά γνωρίζω από διοίκηση κάτι που εσύ έχεις μεσάνυχτα. Διοικώ δεν σημαίνει έχω φουλ πρόγραμμα για να κάνω μικροπολιτική και μικροεξυπηρετήσεις και να διαχειριστώ τα μικροσυμφέροντα των ψηφοφόρων μου ή τα δικά μου, αλλά χρησιμοποιώ τεχνικές διοίκησης για να μπορέσω να πετύχω στόχους.
    Και φυσικά κε Κουζινόπουλε περίμενα να συνδιοικήσω. Γνώριζε μήπως ο Δήμαρχος τις ανάγκες της Μηχανιώνας; Είχε μήπως όραμα για την Μηχανιώνα; Είχε μήπως την εμπειρία από την διοίκηση του κου Μαυρομάτη; Είχε κάποιο πρόγραμμα για την Μηχανιώνα; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Εγώ είχα το όραμα και εγώ επέμενα να τοποθετηθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα μας, ως απαραίτητη προυπόθεση για να συνεργαστούμε.
    Και φυσικά κε παραδόπιστε των 200 ευρώ, ποτέ δεν ήθελα να γίνω "βεζύρης στην θέση του Βεζύρη". Εγώ έβαλα τον κο Αλεξανδρή πάνω από εμένα με συγκεκριμένους όρους που θέσαμε ως παράταξη "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ". Περίμενα από τον δήμαρχο να με καλέσει και να δούμε πως μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, που τουλάχιστον για την Μηχανιώνα, δεν είχε ιδέα. Μπροστά στην παράταξη μας και παρουσία του κου Αλεξανδρή δεσμεύτηκα να κάνω μια προσπάθεια να βγει η Μηχανιώνα από την μιζέρια που είχε περιέλθει από την Διοίκηση του κου Μαυρομάτη. Είδατε καμιά προσπάθεια; Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από τότε που διοικούσε ο κος Μαυρομάτης, τον οποίον και έκανα αυστηρή κριτική τότε; Η κριτική μου, όπως λέει ο γνωστός - άγνωστος όντως υπήρχε ως μοναδική επιλογή στην απραξία και στην μη αξιοποίηση διακεκριμένων στελεχών εκλεγμένων και μη. Και αυτήν την κριτική την έκανα επί μήνες, αλλά ο κόσμος την έμαθε τώρα που παραιτήθηκα.
    Τέλος, σήμερα όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, ο κος Βενιζέλος και ο κος Κουβέλης συνδιοικούν αυτήν την ώρα την χώρα μας μαζί με τον πρωθυπουργό. Γίνεται μπάχαλο; Μήπως έχουμε 3 πρωθυπουργούς και δεν το ήξερα; Η συγκυβέρνηση της κας Μέρκελ με τους Ελεύθερους Δημοκράτες δεν είναι πετυχημένη για την χώρα τους;
    Σταματήστε επιτέλους το "γλύψιμο" στην διοίκηση κε Κουζινόπουλε. Δεν μπορείτε να εργαστείτε στην εφημερίδα που θα βγάλει η διοίκηση (αν την βγάλει) γιατί είστε συνταξιούχος και δεν πρέπει να παίρνεται μαύρα χρήματα, αλλά ούτε και να τα ζητάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια λάσπη, περί "γλυψίματος" και εφημερίδων μας την έριχναν παλαιότερα και κάποιοι από την παράταξη αυτών με τους οποίους ο επιστολογράφος τότε κονταρομαχούσε ασταμάτητα στο δημοτικό συμβούλιο και τώρα πίνει μαζί τους ουζάκια. Όταν κανείς χάσει την ψυχραιμία του από τις επισημάνσεις για τη λαθεμένη πορεία που ακολουθεί, τότε καταφεύγει στη λάσπη, τις επινοήσεις και τις συκοφαντίες. Όσο για τα υπόλοιπα, να έχεις εργαστεί νυχθημερόν επί πολλές ημέρες για να του εκδόσεις μία εφημερίδα, να σου βάζει "φέσι" και από πάνω να σε αποκαλεί και "παραδόπιστο", αυτό θυμίζει το "εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.