Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Θα δεχθούμε αδιαμαρτύρητα το στήσιμο της κεραίας;

H κεραία της Cosmote έχει στηθεί κατά το ήμισυ, όπως φαίνεται
δίπλα στην κεραία της Vodafone που λειτουργεί σε μικρή απόσταση.
Πλήρης απογοήτευση:  Ο μισός σχεδόν μεταλλικός πύργος κεραιών της Cosmote, στήθηκε σήμερα στη Νέα Μηχανιώνα, όλη τη μέρα, μέχρι το σούρουπο, από το συνεργείο του εργολάβου που ανέλαβε την τοποθέτηση. Αδιαμαρτύρητα όμως  τη φορά αυτή. Καμία κινητοποίηση του κόσμου, καμία εκδήλωση διαμαρτυρίας, καμία προσπάθεια επαφής με την εταιρία που για μία ακόμη φορά αθέτησε τις υποσχέσεις της, τίποτα σε αντίθεση με ότι έγινε τις δύο προηγούμενες φορές που επιχειρήθηκε η τοποθέτηση του πύργου κεραιών.

Σε 2-3 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί το στήσιμο
Που είναι η επιτροπή αγώνα; Τι έκανε η δημοτική αρχή; Που ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης; Που είναι οι σύλλογοι της περιοχής, οι σχολικές επιτροπές, τα μαθητικά συμβούλια; Τι έκαναν όλοι αυτοί για να ενημερώσουν και στη συνέχεια να κινητοποιήσουν τον κόσμο;
Το σούρουπο άρχισε να έρχεται και τα μέλη του
συνεργείου εργάζονται ακόμη. Ο στόχος προφανής
Τις προηγούμενες φορές, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού είχε ζητήσει από την Cosmote την αναστολή των εργασιών τοποθέτησης του πύργου κεραιών, μέχρι να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν. Πόσο πίεσε ο δήμος προκειμένου να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα το δυνατόν συντομότερα; Διότι, αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας, δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι σήμερα καν δικάσιμος ημερομηνία για τη συζήτηση του θέματος αυτού.
Δύο κεραίες η μία δίπλα στην άλλη, σε συνδυασμό με την τρίτη που βρίσκεται στα κοιμητήρια, θα δημιουργούν κοκτέϊλ ακτινοβολίας
Είναι προφανές ότι η Cosmote επισπεύδει την τοποθέτηση του πύργου κεραιών, προκειμένου να υπάρχει τετελεσμένο γεγονός όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση. Γιαυτό και το συνεργείο της δουλεύει με αυτούς τους ρυθμούς για τη συναρμολόγηση και το στήσιμο του μεταλλικού πύργου. Την Πέμπτη, εργάζονταν τα πέντε άτομα του συνεργείου από την ανατολή του ηλίου, μέχρι τις επτά το απόγευμα, την ώρα που άρχισε να σουρουπώνει. Και με το ρυθμό αυτό, η συναρμολόγηση πιστεύεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο, ενώ θα χρειαστούν μία-δύο ακόμη μέρες για την καλωδίωση.
Πρότασή μας προς τη δημοτική αρχή και το τοπικό συμβούλιο: Να συγκαλέσουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου μία σύσκεψη των φορέων και των κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας στο ΚΑΠΗ, προκειμένου να αποφασιστούν τρόποι αντίδρασης απέναντι όχι μόνο στην κεραία της Cosmote, αλλά και τις άλλες δύο προϋπάρχουσες κεραίες της Vodafone και της Wind. Και «όσοι πιστοί προσέλθετε».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.