Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δημιουργήστε φιλμάκια για την επέτειο απελευθέρωσης


Με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό, το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και το Thermaikos Film Festival  προσκαλούν όλους να δημιουργήσουν ένα φιλμάκι έως 2 λεπτά το πολύ για την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη. Τα φιλμάκια που θα δημιουργηθούν, θα προβληθούν το Νοέμβριο.

Η κεντρική ιδέα, το θεματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούν τους καλλιτέχνες - ερασιτέχνες και επαγγελματίες, Έλληνες και ξένους - να συμμετάσχουν είναι “A film for Thessaloniki – Thessaloniki in light and darkness”, σε στενή συνάφεια με το φετινό slogan του 5ου International Thermaikos Film Festival “Lights on!”.
Οι δημιουργοί θα έχουν περιθώριο ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης και ερμηνείας του παραπάνω concept, με φιλμάκια που θα αποτυπώνουν την ιδιαίτερη ματιά τους και θα έχουν το δικό τους τίτλο. H συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα φιλμάκια που θα επιλεγούν από την επιτροπή του Φεστιβάλ θα προβληθούν σε ειδική θεματική κατηγορία τη βραδιά του Φεστιβάλ (17 Νοεμβρίου 2012). Το καλύτερο φιλμ θα λάβει ειδικό βραβείο από την επιτροπή.
Ισχύει κατά τ’ άλλα ο κανονισμός του Thermaikos Film Festival, όπως περιγράφεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα  http://thermaikosfilmfestival.wordpress.com. Περισσότερες πληροφορίες: 23923.30363-4, poltherm@gmail.com

To ιστορικό πλαίσιο
Το 2012 συμπληρώνονται 100 έτη από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Οθωμανούς. Το 1912 η πόλη ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος και ξεκίνησε μία νέα περίοδος στη μακρόχρονη ιστορία της. Στο διάστημα αυτό άλλαξε ριζικά η φυσιογνωμία της πόλης, εγκαταστάθηκαν μεγάλα ρεύματα προσφύγων αλλά και οικονομικών μεταναστών, άλλοι πληθυσμοί εκδιώχθηκαν απ’ αυτήν και μεταμορφώθηκε εντελώς το αστικό τοπίο. Η πόλη ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο της απελευθέρωσής της έχοντας να αντιμετωπίσει πλήθος προκλήσεων που αφορούν στο μέλλον της, αλλά και προσεγγίζοντας με μία καινούργια οπτική όσα συγκλονιστικά γεγονότα συνέβησαν στο πέρασμα αυτής της εκατονταετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.