Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πραξικοπηματική ενέργεια Στουρνάρα στη Βουλή!

Ως καθαρά φασιστικού χαρακτήρα, μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να προσθέσει στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, διάταξη ένταξης και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ΕΟΠΥΥ. Για να εκδικηθεί με τον τρόπο αυτό το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ επειδή είχε αντιδράσει στο PSI.

«Πραξικόπημα» το χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Έντονη αντίδραση και από τον εκπρόσωπο των «Ανερξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.
Η ρύθμιση προστίθεται στο νομοσχέδιο, μαζί με άλλες «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που είχε υποσχεθεί να επιφέρει στο νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών. 
Το γεγονός εξόργισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη που έκανε λόγο για πραξικόπημα, δεδομένου ότι η ρύθμιση έρχεται τελευταία στιγμή, κατά παράβαση κατήγγειλε, του κανονισμού της Βουλής:
«Δεν μπορεί να χώνετε τελευταία στιγμή τον ΕΔΟΕΑΠ στη «μαύρη τρύπα» ΕΟΠΥΥ. Είναι πραξικόπημα. Το προεδρείο να σας εγκαλέσει στην τάξη» είπε ο Π. Λαφαζάνης.
Και ο έντονος διάλογος συνεχίστηκε ως εξής: 
-Στουρνάρας: Δεν θα περίμενα να αντιδράσετε έτσι, ειδικά εσείς. Θα πρέπει να μπουν όλα τα ταμεία για να μην υπάρχει Ελλάδα 2-3 ταχυτήτων. Δεν το περίμενα από εσάς. Αν εξαιρούσα τους δημοσιογράφους είναι και οι τραπεζουπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί που θέλουν εξαίρεση και δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ.
-Λαφαζάνης: Δεν είστε δικτάτορας ελέω Τρόικας αλλά υπ. Οικονομικών μιας δημοκρατίας που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον κανονισμό της αίθουσας. Δεν έχετε δικαίωμα να προκαλείτε τη νοημοσύνη μας και να δίνετε μαθήματα με ύφος Καίσαρα. Κάνατε “Καιάδα” τον ΕΟΠΥΥ, “μαύρη τρύπα” που καταβροχθίζει τα πάντα. Να μη βάλετε κανένα εύρωστο ταμείο, είναι υγιή όλα αυτά τα ταμεία και τα πάνε καλά.. Τα βάζετε για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Δεν μπορείτε να συνεχίζετε έτσι… 
Ρωτώ το Προεδρείο: είναι συμβατά όλα αυτά;
Το λόγο πήρε ο Τέρενς Κουίκ που ανέφερε: Μας τιμωρείτε επειδή σήμερα προσφύγαμε κατά της Τραπέζης της Ελλάδας για το κούρεμα των ομολόγων των 90 εκατ. ευρώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.