Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μία τεχνική έκθεση δίνει απαντήσεις για το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας


«Περσινά ξινά σταφύλια», λέει η λαϊκή παροιμία.  Που τη θυμηθήκαμε; Μα από την ενέργεια του δήμου Θερμαϊκού να αποστείλει με καθυστέρηση μόλις… ενός μήνα, ψήφισμα που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 25 Σεπτεμβρίου, και λέει τα… αυτονόητα. Ότι δηλαδή, το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας πρέπει να παραμείνει στη θέση του και να ενισχυθεί με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Φαίνεται ότι εκεί στο δήμο Θερμαϊκού ισχύει το «δεν γνωρίζει η αριστερά μας τι ποιεί η δεξιά μας».  Διότι με την αποστολή του…. μπαγιάτικου ψηφίσματος, και τα επικριτικά για το θέμα αυτό σχόλια, ήταν σαν να ακύρωναν μία  ανακοίνωση για το θέμα αυτό, που έκανε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη: Ότι δηλαδή, κατά την επίσκεψη που πρόσφατα πραγματοποίησε ο κ. Αλεξανδρής στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου κ. Γούναρη και την διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, οι τελευταίοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για τις διαδόσεις περί κλεισίματος του Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας ή για μεταφορά του σε άλλη περιοχή.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θερμαϊκού στο δημοτικό συμβούλιο, για να του επιβεβαιώσουν ότι δεν έχει τεθεί ποτέ ένα τέτοιο θέμα, του επέδωσαν και αντίγραφο τεχνικής έκθεσης για το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας. Η οποία συντάχθηκε περιγράφοντας τις ανάγκες που έχει και τα έργα που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωσή του, προκειμένου να γίνει πιο αποδοτική η λειτουργία του.
Μεταξύ των έργων που προτείνονται, είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η κατασκευή μεταλλικού  στεγάστρου για τις ανάγκες του χώρου Α΄βοηθειών, η αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων, η βαφή των εσωτερικών τοίχων, η τοποθέτηση νέων δαπέδων από PVC, που είναι κατάλληλα για χρήση σε εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών υγείας, η πλήρης ανακατασκευή των WC του κοινού και η κατασκευή χώρων WC για ΑμΕΑ και τέλος, η κατασκευή μονάδας επειγόντων περιστατικών στο χώρο του χειρουργείου μικροεπεμβάσεων.
«Εάν υπήρχε θέμα για το κλείσιμο ή τη μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας θα γίνονταν αυτή η προεργασία για την βελτίωσή του;», αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξανδρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.