Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ο εχθρός είναι εσωτερικός: Να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι (αληθινές) λίστες με τους ληστές!


της Σοφίας Βούλτεψη
Αν και τώρα, που η τύχη της χώρας κρέμεται από μια κλωστή, δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι πολιτικοί και οικονομικοί (λέμε τώρα) παράγοντες για την κατάντια στην οποία οδήγησαν την πατρίδα μας με τη μωροφιλοδοξία, την απληστία και την εθνοπροδοτική στάση τους, τότε θα εκλείψει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη. 
Αν και τώρα, που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, δεν κληθούν να πληρώσουν αυτά που έκλεψαν οι φοροφυγάδες, τότε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέφτει σε ένα κενό δυσπιστίας και θα καταδικάζεται σε απαξίωση. 
Αν και τώρα, που βρεθήκαμε στο τελευταίο σκαλοπάτι, δεν ελεγχθούν και δημοσιοποιηθούν άμεσα όλες οι (πραγματικές) λίστες της ντροπής, για να πάει ο κάθε κατεργάρης (μνημονιακός και αντιμνημονιακός) στη θέση του, τότε ακόμη και πετρέλαια να ρέουν μέσα στα σπίτια μας, θα συνεχίσουν να πέφτουν μέσα σε μαύρες τρύπες. 
Όλοι αυτοί, που δεκαετίες τώρα φοροδιέφευγαν, έκλεβαν, έπαιρναν μίζες, παρίσταναν τους επιχειρηματίες κερδίζοντας χρήματα από τον λαό που υπερδανειζόταν και μετά έβγαζαν το μαύρο χρήμα στο εξωτερικό, πρέπει να πάρουν άμεσα το μήνυμα ότι το παιχνίδι τελείωσε. 
Είναι αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια, έριχναν έξω τις επιχειρήσεις τους, άφηναν απλήρωτους τους εργαζομένους τους, δεν πλήρωναν τους φόρους τους και τελικά έχουν βρεθεί με περιουσίες στο εξωτερικό. 
Είναι αυτοί που πούλαγαν στο λαό φιρμάτα προϊόντα από το εξωτερικό, καθρεφτάκια για ιθαγενείς, εκμαυλίζοντας και οδηγώντας στην υπερκατανάλωση. 
Αν δεν τιμωρηθούν, θα θεωρήσουν – το θεωρούν ήδη – πως βρίσκονται στο απυρόβλητο και θα συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές, την ώρα που ο λαός θα φτωχοποιείται όλο και πιο πολύ. 
Η δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων πρέπει να γίνει συντεταγμένα και υπεύθυνα. 
Διαφορετικά, θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ονόματα δεξιά-αριστερά, θα ακολουθούν οι διαψεύσεις και τελικά θα εδραιωθεί η πεποίθηση ότι επιδιώκεται το κουκούλωμα δια της πρόκλησης σύγχυσης. 
Αλλά προσοχή: Μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα. 
Άλλο πράγμα είναι η δημοσιοποίηση (και διαβίβαση στη Βουλή) των πολιτικών που κατηγορούνται για παράνομο πλουτισμό και άλλο πράγμα η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοφοροφυγάδων. 
Επομένως, αν η διαβίβαση στη Βουλή των ονομάτων πολιτικών που ελέγχονται, δεν συνοδευτεί από τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση (και την τιμωρία) των προσώπων που κέρδιζαν μαύρο χρήμα πατώντας πάνω στον υπερδανεισμό της χώρας και του λαού της, τότε θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό. 
Μάλιστα, πολλοί από αυτούς ελπίζουν ότι θα κρυφτούν πίσω από τους πολιτικούς, προκειμένου να τη βγάλουν καθαρή και να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν – αυτή τη φορά πάνω στη χρεοκοπία της χώρας, συναποτελώντας τελικά το λόμπι της δραχμής. 
Μην ξεχνάμε ότι το λόμπι της δραχμής υπάρχει. Και υποδαυλίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, συμμαχώντας με αυτό που θεωρούν ότι θα είναι η «επόμενη πολιτική κατάσταση στη χώρα». 
Ο εχθρός είναι εσωτερικός και πρέπει να χτυπηθεί τώρα στο κεφάλι…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.