Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Γλέζος, η "Χρυσή Αυγή" και η σημαία....


Μετά τις ύβρεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της "Χρυσής Αυγής", Χρήστου Παππά ο οποίος χαρακτήρισε «εσχατόγερο» τον Μανώλη Γλέζο σημειώνοντας πως «δυστυχώς θα κηδευτεί με λεφτά που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός», έρχεται με νέα παρέμβαση η Χρυσή Αυγή να προκαλέσει. Καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, δημοσιεύει κείμενο με το οποίο αποκαλείται «ψέμα» το γεγονός ότι ο Μανώλης Γλέζος με τον Απ. Σάντα κατέβασαν τη γερμανική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
 
Ένα μέρος του κειμένου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής», έχει ως εξής:
Πιθανολογώ, ότι ο αμετανόητος νοσταλγός του «πατερούλη» (Στάλιν), του Χότζα και άλλων «αστέρων» του εγκληματικού κομμουνιστικού πανθέου, βρίσκει την ευκαιρία -τώρα που έρχεται η 28η Οκτωβρίου- να μας υπενθυμίσει τον ψεύτικο «ηρωισμό» του. Το έχω αναφέρει στο παρελθόν και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνω και τώρα: είναι τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ ότι ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη! Και εξηγούμε: ο Γλέζος ισχυρίζεται ότι μαζί με τον Απ. Σάντα εισήλθαν νύχτα στον Ιερό Βράχο και κατέβασαν την «μισητή σβάστικα» που υποτίθεται πως κυμάτιζε στον ιστό της. Όμως, αυτό ήταν αδύνατον! Διότι, όλοι οι στρατοί του κόσμου κάνουν έπαρση σημαίας τις πρωινές ώρες και υποστολή με την δύση του ηλίου. Αποκλείεται, λοιπόν, ο γερμανικός στρατός της εποχής εκείνης να μην είχε υποστείλει την σημαία. Άρα, οι Γλέζος και Σάντας ανέβηκαν ανενόχλητοι στην αφύλακτη Ακρόπολη την νύχτα και αφήρεσαν (έκλεψαν) την γερμανική σημαία από κάποιο κουτί, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένη και διπλωμένη. Που είναι, λοιπόν, ο ηρωισμός των;


Ένα δημοσίευμα της «Βραδυνής» δίνει την απάντηση
Αντί άλλης απάντησης, παραθέτουμε το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Βραδυνή» της κατοχής, η οποία αρχίζει το βασικό της άρθρο την επόμενη που ο Γλέζος και ο Σάντας είχαν κατεβάσει την ναζιστική σημαία από την ακρόπολη ως εξής: «Δεν είναι δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τα φρένας που υπεξήρεσαν εν ώρα νυχτός τη γερμανικήν σημαίαν την ώρα που αυτή εκυμάτιζεν επί της Ακροπόλεως παραπλεύρως της δικής μας ελληνικής σημαίας. Πάντως δεν είναι δυνατόν να ήσαν Έλληνες που αγαπούν το Έθνος των».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.