Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: "ΟΧΙ στον φασιστικό λόγο"


Την έντονη ανησυχία της για την "ακραία φανατική γλώσσα που χρησιμοποιείται σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής", εξέφρασε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μετά την λήξη της φθινοπωρινής συνεδρίας της, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει η "Φωνή της Αμερικής".

"Αποδοκιμάζουμε την χρήση οποιουδήποτε ρατσιστικού, ξενοφοβικού, φασιστικού και εχθρικού λόγου, συμβόλων και συμπεριφοράς", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Η ηγεσία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής αναφέρει, ακόμη, ότι αναγνωρίζει πως η ελευθερία του λόγου είναι το μεγαλύτερο δώρο της δημοκρατίας, ωστόσο τονίζει ότι η χρήση του δικαιώματος αυτού θα πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα, ευγένεια και αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας.
Στην ανακοίνωση τονίζεται και η στάση των Ελλήνων κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με το ηρωικό "ΟΧΙ" απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα, καθώς και τα δεινά που υπέστη ο Ελληνικός λαός την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.
Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής καλεί "όλους τους Έλληνες να αντιτάξουν το "ΟΧΙ" απέναντι στην εχθρότητα παντός είδους ολοκληρωτισμού και να εναγκαλισθούν την γνήσια φιλοξενία και φιλανθρωπία που αποτελούν και το μήνυμα του Ευαγγελίου".


Ανησυχία και της ΑΧΕΠΑ
Την έντονη ανησυχία της για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα, εξέφρασε πριν από ημέρες, σε ανακοίνωση της, και η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ΑΧΕΠΑ.

Στην σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Τζον Γροσσομανίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η ΑΧΕΠΑ η οποία ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια στις ΗΠΑ για να προστατεύσει τους Έλληνες μετανάστες από το ρατσισμό και τις διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος τους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα".   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.