Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Γ.Λαζαρίδης: Αδράνεια, ατολμία και συμβιβασμοί του δημάρχου, οδηγούν το δήμο σε αδιέξοδο


Ταράζει τα νερά για άλλη μία φορά, ο παραιτηθείς πρόσφατα, πρώην αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης δήμου Θερμαϊκού, κ.Γιώργος Λαζαρίδης και με άρθρο του, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην «Ανώνυμη Τουριστική Εταιρεία Θερμαϊκού», προβαίνει σε μία σημαντική αποκάλυψη: Ότι δηλαδή, ενώ εδώ και καιρό ο δήμαρχος Θερμαϊκού έδωσε το πράσινο φως για την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΕΘ, όχι μόνο δεν προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης, αλλά άφησε να οδηγηθεί η εταιρία σε αδιέξοδο, λόγω συμβιβασμών και τακτικισμών.

Επίσης, διατυπώνονται αιχμές κατά του δημάρχου κ. Αλεξανδρή ότι «αποφεύγει τα προβλήματα που έρχονται επάνω του κατά κύματα», με συνέπεια να σπιλώνεται η ΤΕΘ «από ανεύθυνους, που προτιμούν να εστιάζουν σε καταγγελίες, όταν οι ίδιοι είναι επιφορτισμένοι με το ρόλο της ανάπτυξης της Εταιρίας, μέσω της συμμετοχής τους στο Δ.Σ.»
Σε άλλο σημείο, ο κ. Λαζαρίδης χρεώνει στον δήμαρχο Θερμαϊκού τις λαθεμένες επιλογές προσώπων στη στελέχωση της ΤΕΘ και τον καλεί να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές και να πάψει «να στηρίζει, έστω διαμέσου της αδράνειας, λάθος επιλογές, προϊόν συμβιβασμών και εκλογικών τακτισμών»
Ολόκληρο το άρθρο του κ. Λαζαρίδη που προβλέπεται ότι θα προκαλέσει νέους τριγμούς στην παράταξη της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, έχει ως εξής:


Να παρέμβει άμεσα ο Δήμαρχος για την Ανώνυμη Τουριστική Εταιρία του Δήμου Θερμαϊκού
Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες δυσάρεστων εξελίξεων στο εσωτερικό της διοίκησης του Δήμου, με αφορμή την «ασυμφωνία χαρακτήρων» και αιτία την ατολμία και αναποφασιστικότητα του Δημάρχου.
Όλα όσα εξελίσσονται αυτή τη στιγμή μπορούσαν και έπρεπε να αποφευχθούν, εάν γινόντουσαν οι σωστές παρεμβάσεις, τη σωστή στιγμή.
Είναι γνωστό σε όλους και κυρίως στον Δήμαρχο, ότι οι επιλογές και ενέργειες του διευθύνοντος συμβούλου της Τουριστικής ανώνυμης εταιρίας του Δήμου δεν είναι αποδεκτές από την Πρόεδρο της Εταιρίας. Γνωρίζει πολύ καλά, καθώς του έχει δηλωθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η συνύπαρξη αυτή είναι αδύνατη.
Στο πλαίσιο της παρέμβασής μου αυτής και παρά το γεγονός ότι γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες, δεν επιθυμώ να εισέλθω στην ουσία της διαφωνίας. Γεγονός αποτελεί όμως ότι ο Δήμαρχος έδωσε το πράσινο φως για την αντικατάσταση του Διευθύνοντος συμβούλου, εδώ και πολύ καιρό.
Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν υλοποίησε την «απόφασή» του, αλλά επέτρεψε να οδηγηθούν οι σχέσεις των δυο προσώπων σε αδιέξοδο. Πρόκειται για τακτική την οποία τείνει να παγιοποιήσει για κάθε περίπτωση, αποφεύγοντας τα προβλήματα που έρχονται πάνω του κατά κύματα.
Επιπλέον, και σημαντικότερο για μένα, σπιλώνεται σήμερα η ίδια η Εταιρία από ανεύθυνους, που προτιμούν να εστιάζουν σε καταγγελίες, όταν οι ίδιοι είναι επιφορτισμένοι με το ρόλο της ανάπτυξης της Εταιρίας, μέσω της συμμετοχής τους στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Αυτή η Εταιρία διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να επιλύσει σημαντικά κοινωνικά προβλήματα και να ωφελήσει ακόμη και οικονομικά τον Δήμο. Ήδη ανέλαβε και υλοποίησε το έργο της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Δήμου μας, ίδρυσε δημοτικό γραφείο τελετών, το οποίο κάνει τα πρώτα του βήματα, ενώ επίκειται η ανάθεση έργου, το οποίο θα δώσει λύση στην αναρχία των κοιμητηρίων, απαλλάσσοντας τους δημότες από έξτρα χρεώσεις και πληρωμές.
Η ομαλή λειτουργία της πρέπει να διασφαλιστεί άμεσα κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την παρέμβαση του Δημάρχου. Πρέπει, ο Γιάννης Αλεξανδρής, να αναλάβει τις ευθύνες του για την επιλογή των προσώπων με τα οποία στελέχωσε της Εταιρία και να κάνει τις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις. Εκείνος ήταν άλλωστε που επέλεξε τον Αντώνη Ζαβέρκο αντί του Τάκη Μήλιου ή τον Γιώργο Καριώτη αντί της κας Ελένης Παπία, το όνομα της οποία περιλαμβάνονταν στην εισήγηση που του είχα καταθέσει, πριν την εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.
Κατά την άποψή μου, οι αλλαγές πρέπει να είναι σαρωτικές, πηγαίνοντας στο δημοτικό συμβούλιο και αντικαθιστώντας 4 τουλάχιστον μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής Εταιρίας.
Δεν νοείται να εξακολουθεί να στηρίζει, έστω διαμέσου της αδράνειας, λάθος επιλογές, προϊόν συμβιβασμών και εκλογικών τακτικισμών.

Γιώργος Λαζαρίδης


1 σχόλιο:

  1. pantoy o koyltoyriaris toy dimoy. toso poly anebase ton politismo kai ton epelekse o alexandris? ena dromo poy paei stin paralia gia tin anaptyksi toy topoy toy den estrose tosa xronia ston politismo. omos stin toyrkia afise polla fragka apo ellines poy ton synodepsan stis ekdromes toy. edo tipota.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.