Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Όταν ο τραπεζίτης υπουργός Οικονομικών αποδεικνύει ότι προστατεύει τα συμφέροντα ΜΟΝΟ των τραπεζιτών

Ο μέγας Αλχημιστής Στουρνάρας
Η εκδικητική ενέργεια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να εντάξει το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ, ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά την ενέργεια του ΕΔΟΕΑΠ να καταθέσει  αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδος ενώπιον των πολιτικών και ενώπιον διοικητικών δικαστηρίων αξιώνοντας την απόδοση του συνολικού ποσού των διαθεσίμων κεφαλαίων του που είχε καταθέσει σε αυτήν και τα οποία «κουρεύτηκαν» με το PSI. Δηλαδή ο τραπεζίτης υπουργός Οικονομικών έδειξε ότι ενεργεί μόνο για να προστατεύσει τα συμφέροντα των άλλων τραπεζιτών!

Η αγωγή κατατέθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη δικηγορική εταιρεία ΜΩΡΑΤΗΣ-ΠΑΣΣΑΣ, μετά από ενδελεχή προετοιμασία και σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, η άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό των διαθεσίμων κεφαλαίων του Ταμείου, με τον ισχυρισμό ότι το ποσό αυτό επενδύθηκε σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και σχεδόν εξανεμίστηκε λόγω του PSI, είναι παράνομη και ασυμβίβαστη προς το σκοπό του Νόμου που αναθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος την περιφρούρηση του κατατιθέμενου κεφαλαίου όλων των ασφαλιστικών φορέων της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, αντί να λάβει, ως από το νόμο όφειλε, κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της περιουσίας του ΕΔΟΕΑΠ, η Τράπεζα της Ελλάδος, με αθέμιτες πράξεις και παραλείψεις του Διοικητή και άλλων αρμόδιων Οργάνων της, που γνώριζαν ήδη από το 2009, πολύ πριν το PSI, την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανεξέλεγκτη πορεία του δημοσιονομικού χρέους και του ελλείμματος της Ελλάδος, προκάλεσαν υπαίτια ολοκληρωτική ζημιά στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ (και των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας), την οποία οφείλουν να αποκαταστήσουν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και αιτίες, τις οποίες στηρίζει τεκμηριωμένα στην αγωγή του ο ΕΔΟΕΑΠ (ΝΠΙΔ) με την υπογραφή του έγκριτου δικηγόρου κ. Δημήτρη Πασσά, ζητείται: να γίνει αυτή δεκτή, να καταδικαστεί η ΤτΕ να καταβάλλει έντοκα με τον τόκο επιδικίας το ποσό των €90.312.441,47 που αντιστοιχεί στο ποσό της κατάθεσής μας σε αυτήν.
Τέλος, ζητείται το ποσό των €986.700 ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, το οποίο αντιστοιχεί σε €100 για κάθε άμεσο μέλος του ΕΔΟΕΑΠ (o αριθμός μελών στις 25-10-2012 ανέρχεται σε 9.867 μέλη).
Ειδικά, το τελευταίο αυτό ποσό, το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύεται δημόσια ότι θα  διατεθεί, με διαφάνεια, στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του ασφαλιστικού πληθυσμού του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.