Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% ζητά το ΚΚΕ


Την άμεση μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους Δήμους του νομού, καθώς και την πλήρη απαλλαγή των ανέργων, ζητά η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Σημειώνοντας παράλληλα τη δραματική μείωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης, λόγω των περικοπών στη χρηματοδότησή τους και των μέτρων των Μνημονίων.

Αυτά ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση», ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ζιώγας, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, και Νεάπολης Συκεών, Χαράλαμπος Βέλλης. 
Ο κ. Ζιώγας είπε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κάνει «διαχείριση της μιζέριας» κι έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για να εμφανιστεί στάση πληρωμής στη μισθοδοσία του προσωπικού. Και οι τρείς άσκησαν ιδιαίτερα κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμο Δανιηλίδη, λέγοντας ότι πρωτοστατούν στην υλοποίηση διμερούς συνεργασίας του υπουργείου Εσωτερικών με το αντίστοιχο της Γερμανίας. «Γερμανικά κεφάλαια θέλουν να μπουν στους Δήμους για να αλώσουν τις υπηρεσίες τους», κατήγγειλε ο κ. Βέλλης. 
Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατηγόρησαν τους δημάρχους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ότι εφαρμόζουν τις πολιτικές των Μνημονίων και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι καλλιεργούν «αυταπάτες». 
«Κοροϊδία» για τους Θεσσαλονικείς χαρακτήρισε ο κ. Ζαριανόπουλος την πρόταση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, για μείωση 10% των δημοτικών τελών. Πρότεινε άμεση μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους Δήμους και πλήρη απαλλαγή των ανέργων. 
Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης τόνισαν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή χωροθέτησης του έργου και να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων που διαμαρτύρονται. Διατύπωσαν ερωτηματικά για το τι συμβαίνει με τα τοξικά, μολυσματικά και βιομηχανικά απόβλητα. 
Το επόμενο διάστημα η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα οργανώσει κινητοποιήσεις για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε όλους τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στο πλευρό της λαϊκής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.