Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Παράδειγμα προς μίμηση ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη


Όταν εν μέσω καταιγιδοφόρας οικονομικής κρίσης ιδιωτικοποιημένες δημόσιες εταιρίες (π.χ. ΔΕΗ ) αποφασίζουν κερδοσκοπικά, υπάρχουν κάποιες άλλες  επιχειρήσεις (ευτυχώς δημοτικές και μη ιδιωτικοποιημένες ) διαχείρισης δημοσίων πόρων, που αντιλαμβάνονται με διαφορετικό επίπεδο κοινωνικής ευαισθησίας το ρόλο τους.

Διαβάστε με προσοχή την ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας – Χορτιάτη σε ότι αφορά την νέα τιμολογιακή πολιτική:
Κοινωνικό Τιμολόγιο
Η Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας - Χορτιάτη, αντιλαμβανόμενη τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει στην τοπική κοινωνία, δίνει το δικαίωμα με αποφάσεις της για έκπτωση στα τιμολόγια ύδρευσης στους πολύτεκνους, στους τρίτεκνους, σε άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και σε κοινωφελή ιδρύματα όπως σχολεία, εκκλησίες κ.λπ.
·         ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α.Μ.Ε.Α.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε μείωση 50% επί του κανονικού τιμολογίου, εφόσον η αναπηρία είναι > 67% και εφ΄ όρου ζωής.

·         ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε μείωση 50% επί του κανονικού τιμολογίου για τους πολύτεκνους καταναλωτές.

·         ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε μείωση 30% επί του κανονικού τιμολογίου για τους τρίτεκνους καταναλωτές.

Επαγγελματικό Τιμολόγιο
 Η Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας Χορτιάτη, λόγω της οικονομικής κρίσης και προκειμένου να βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς, προχώρησε με την 40/2012 απόφασή της στην καθιέρωση επαγγελματικού τιμολογίου.
Ειδικό Τιμολόγιο Κοινόχρηστων Παροχών
 Η Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας Χορτιάτη προχώρησε, με την 40/2012 απόφασή της, στην καθιέρωση ειδικoύ τιμολογίου για τις κοινόχρηστες παροχές πολυκατοικιών, για το σωστότερο έλεγχο κατανάλωσης του νερού, καθώς στις κοινόχρηστες παροχές δε χρεώνεται τέλος χρήσης υπονόμων και παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της σπατάλης και της ανέλεγκτης χρήσης.

Πηγή: eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.