Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Παρέλυσε η Ελλάδα - Όλοι στους δρόμους !!


Παρέλυσε από το πρωϊ ολόκληρη η Ελλάδα, με την 24ωρη πανελλαδική απεργιακοί κινητοποίηση που πραγματοποιούν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, σε συντονισμό με τους επαγγελματίες της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούνται σήμερα τέσσερις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες.

Στις 9:30 ιδιοκτήτες ταξί, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ και θα ξεκινήσουν πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
 Στις 10.00 στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, την οποία διοργανώνουν οργανώνουν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ.
Επίσης στις 10.30 το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Χωρίς ταξί
Χωρίς ταξί θα είναι σήμερα η Θεσσαλονίκη. Από τις 05.00 το πρωί οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε 24ωρη απεργία που θα ολοκληρωθεί αύριο στις 05.00.
Οι ταξιτζήδες θα κάνουν και πορεία διαμαρτυρίας μαζί με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της πόλης. Θα συγκεντρωθούν στις 09.30 στην πλατεία της ΧΑΝΘ και θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Κλειστή η αγορά
Κλειστή θα παραμείνει η αγορά της Θεσσαλονίκης σήμερα, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες της πόλης θέλουν να στείλουν μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνησης εν όψει της έγκρισης του νέου πακέτου μέτρων το όποιο όπως λένε «έχει καταστροφικές συνέπειες για το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης και της χώρας».
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών ανακοίνωσαν τη μορφή των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων. Το πρωί, στις 09:30, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία, η οποία θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
Τα αιτήματα που αναγράφονται στο ψήφισμα το οποίο θα επιδώσουν έμποροι και επαγγελματίες στον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης είναι τα παρακάτω:
Αλλαγή της καταστροφική πολιτικής συρρίκνωσης και οπισθοδρόμησης.
Φορολογική δικαιοσύνη και σταθερότητα.
Αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.
Ασφαλές και σίγουρο συνταξιοδοτικό καθεστώς.
Στήριξη της ελληνικής πολύ μικρής και μεσαίας επιχείρησης.
Πραγματικά αναπτυξιακά μέτρα.
Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Όχι άλλα χρήματα στις τράπεζες.
Σεβασμός και προστασία της δημοκρατικής λειτουργίας και των θεσμών.
«Στοχεύουμε να δώσουμε μια εικόνα για το πως θα εξελιχθούν οι αγορές αν αυτά τα μέτρα περάσουν. Παράλληλα με το συμβολικό κλείσιμο της αγοράς θέλουμε να σημάνουμε με κάθε τρόπο ότι κύριο σύνθημά μας είναι η ανάπτυξη» δήλωσε κατά τη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χατζαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.