Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Εκτός δημοκρατικού πλαισίου η δράση της Χρυσής Αυγής


Προβληματισμό προκαλεί στον πολιτικό κόσμο η εντεινόμενη δράση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι, όπως έδειξε η προκλητική τους εμφάνιση έξω από το θέατρο "Χυτήριο" της Αθήνας και η απελευθέρωση κρατουμένου, έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους και λειτουργούν συστηματικά εκτός δημοκρατικού πλαισίου.

Το πρόσφατο περιστατικό έξω από το θέατρο «Χυτήριο» με τις χυδαίες εκφράσεις του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου κατά των ηθοποιών αλλά και την κίνηση του βουλευτή Χρήστου Παππά ο οποίος έβγαλε από την κλούβα της αστυνομίας προσαχθέντα, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τα κόμματα
Αυτό που φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν δείχνουν να πτοούνται από τις αντιδράσεις αλλά προκαλούν όλο και περισσότερο με τη δράση τους, πολλές φορές σκηνοθετώντας επεισόδια, όπως αυτό που σημειώθηκε μέσα στη Βουλή κατά του εκπροσώπου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη.
Για αυτό το λόγο ορισμένοι μιλούν ανοιχτά για σχέδιο της Χρυσής Αυγής με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση, καθώς το επεισόδιο στην παράσταση Corpus Christi και το εξωφρενικό αίτημα να δοθούν στοιχεία αλλοδαπών βρεφών που φοιτούν στα νηπιαγωγεία έρχονται να προστεθούν σε μιας σειρά προκλήσεων πολλές εκ των οποίων ενδεχομένως και να εμπίπτουν σε άρθρα του κοινού ποινικού δικαίου.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
  • Ξύλο με αντιεξουσιαστές στην Πάτρα
  • Απειλές κατά του ΚΚΕ και της Έλενας Ακρίτα
  • Ξυλοδαρμός μεταναστών στο Λαύριο
  • Δημιουργία «ΟΑΕΔ» μόνο για Έλληνες
  • Επεισόδια σε Μεσολόγγι, Ραφήνα, όπου προέβησαν σε αντιποίηση αρχής
  • Ξυλοδαρμός της Λιάνας Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη στον ΑΝΤ1
Για αυτό το λόγο άλλωστε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εγκρίνει την άρση ασυλίας των Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο ενώ δικογραφία σχηματίσθηκε κατά του Χρήστου Παππά για τα επεισόδια στο «Χυτήριο».
Παράλληλα με τις ποινικά κολάσιμες πράξεις μελών, στελεχών ή και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση και το σκηνικό πόλωσης εντός της Βουλής.
Ενδεικτική είναι η πολεμική αλλά και η ποιότητα του λόγου τους μέσα στο Κοινοβούλιο, με αποκορύφωμα τις προκλητικές δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη που αποκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου «25% Έλληνα» αλλά και τις ειρωνείες κατά του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τους χειρισμούς του κατά την εισβολή των συνδικαλιστών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνα.
Επιπροσθέτως η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου, με αγωγές και μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων, οι οποίες γίνονται χάριν εντυπωσιασμού και με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος. Χαρακτηριστική είναι η μήνυση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ», τη στιγμή μάλιστα που τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Βουλή έχουν προχωρήσει στις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες διερεύνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διατυπωθεί προτάσεις ακόμη και να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, ωστόσο πολλοί συνταγματολόγοι επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σε προεκλογική περίοδο.
Ωστόσο η πλέον ανησυχητική εξέλιξη είναι ότι μετά από όλα αυτά τα επεισόδια που έχουν προκληθεί η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής δείχνει να αυξάνεται. Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue εμφανίζει αύξηση κατά 5% στη συνολική δημοτικότητά της σε σχέση με τα ποσοστά που είχε στην ίδια έρευνα πριν τις εκλογές του Ιουνίου. Μάλιστα, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται να κερδίζει έδαφος για πρώτη φορά στα πιο ενεργά τμήματα του πληθυσμού ενώ διατηρεί τη δυναμική της στους νέους εκμεταλλευόμενη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να υποκαταστήσει θεσμούς και αρχές ώστε να κερδίσει εκλογική πελατεία. Χαρακτηριστικά είναι τα συσσίτια και οι αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες, οι απόπειρες αντιποίησης αρχής με βουλευτές της να ζητούν τα χαρτιά από μικροπωλητές σε Ραφήνα και Μεσολόγγι. Το πιο εξωφρενικό όμως είναι η δημιουργία ενός «ΟΑΕΔ» αποκλειστικά για Έλληνες.
Την ίδια ώρα ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος φαίνεται ανήμπορος να αντιδράσει στο φαινόμενο «Χρυσή Αυγή». Όπως όλα δείχνουν ο κ. Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του εκμεταλλεύονται το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας για να επιβάλλουν ατιμώρητα τη δική τους ατζέντα βίας, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Πηγή: 
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.