Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια στην ΤΕΘ

Μία από τις δραστηριότητες της ΤΕΘ είναι και το
δημοτικό γραφείο τελετών δήμου Θερμαϊκού

Περίεργα πράγματα, συμβαίνουν τελευταία στην Τουριστική Επιχείρηση (ΤΕΘ) του δήμου Θερμαϊκού, με άγριες κόντρες μεταξύ της προέδρου της ΤΕΘ, παιδιάτρου κυρίας Ευαγγελίας Φαρίνη και του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης κ. Πέτρου Φωτίου, οι οποίοι δήλωσαν αδυναμία συνεργασίας τους, εκτοξεύοντας βολές εκατέρωθεν και σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια.

Το θέμα πήρε έκταση, κατά τη συνεδρίαση της ΤΕΘ την Τετάρτη, όταν σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Καριώτη, «ο διευθύνων σύμβουλος κατηγόρησε την πρόεδρο ότι τον αποκαλεί λαμόγιο, ψιλικατζή, ότι κλέβει από τα τιμολόγια κλπ.. και ότι παίρνει μόνη της αποφάσεις κατ εντολή του δημάρχου».
Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του κ.Γ. Καριώτη, όπως την παρουσίασε σε ανάρτησή του στο
Facebook, κατόπιν όλων αυτών «το λόγο πήρε η πρόεδρος κ.Φαρίνη και ενημέρωσε ότι προέκυψε θέμα όταν ήρθαν αποδείξεις 4.500 ευρω για βενζίνες σε διάστημα 6 μηνών, από το τζιπ 2000 κυβικών το οποίο χρησιμοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος όλο το 24ωρο, ακόμα και για ψώνια». Ενώ παράλληλα η κ.Φαρίνη «μας ενημέρωσε ότι αυτά τα είπε στον δήμαρχο και στον κ. Στεφανίδη από πολύ καιρό πριν. Ο δήμαρχος ζήτησε 2 φορές την παραίτηση του. Απαντώντας ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι τα ταξίδια αυτά έγιναν στην Πύλο, στην Κόρινθο, στη Βέροια, στην Καβάλα, για σκοπούς της επιχείρησης».
το μέλος του ΔΣ της ΤΕΘ κ.Γ.Καριώτης
Τέλος ο κ. Καριώτης ανέφερε ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΘ, «προέκυψε μέγα θέμα όταν μέλος της διοίκησης έφερε στο φως έναν ισολογισμό του Ιουλίου δημοσιευμένο, χωρίς να υπάρχει πρώτα έγκριση του συμβουλίου μας. Εκεί ζητήθηκαν παραιτήσεις όσων υπέγραψαν και απειλή για πρόταση μομφής, ενώ ομόφωνα ζητήθηκε η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου».
Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, θεωρούμε ότι θα πρέπει σήμερα κιόλας να πάρουν θέση όχι μόνο οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΘ) αλλά κυρίως η διοίκηση του δήμου, ξεκαθαρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει στην Τουριστική Επιχείρηση και παίρνοντας επιτέλους μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.