Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ουρές στη Σόφια για αντίγραφο του "Άξιον Εστί"

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες μέρες στη Σόφια, έξω από τον Ιερό Ναό του Άγιου  Αλεξάνδρου Νέφσκι, για να προσκυνήσουν αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας (στις πραγματικές διαστάσεις της) του «Άξιον  Εστί» που φυλάσσεται στο Ιερό Ναό  του Πρωτάτου του  Αγίου  Όρους. Η μεταφορά του αντιγράφου, έγινε μετά από παράκληση   του πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Μαξίμου.

Η εικόνα θα μείνει  για πάντα στον Ιερό Ναό του Άγιου  Αλεξάνδρου Νέφσκυ για προσκύνημα από τον πιστό βουλγαρικό  λαό. Το αντίγραφο της εικόνας δώρισε η Ιερά Κοινότητα στη Βουλγαρική Εκκλησία  με την ευκαιρία του εορτασμού των 130 χρόνων από τη θεμελίωση και των 100 από την λειτουργία του μεγαλύτερου Ιερού Ναού της χώρας, του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι.
Την εικόνα μετέφερε  αντιπροσωπεία  της Ιεράς κοινότητας του Άγιου Όρους με την μέριμνα του Αθωνικού βαλκανικού συλλόγου.

Ο θρησκευτικός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη
Στο μεταξύ, τρόπους με τους οποίους και άλλα ιερά κειμήλια του Αγίου Όρους θα έλθουν στη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας την πόλη ως πόλο θρησκευτικού τουρισμού, ώστε  να δοθεί μια σημαντική ανάσα στην τοπική αγορά, αναζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προσέλευση στη Θεσσαλονίκη χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, για να προσκυνήσουν την εικόνα «Άξιον Εστί». Τέλος, εκφράστηκε η άποψη παρόμοιες συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.