Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Γενική απεργία στα μέσα ενημέρωσης της χώρας!

Χωρίς εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση από σήμερα, με αίτημα την απόσυρση της πραξικοπηματικής τροπολογίας Στουρνάρα
Γενική απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς επίσης και ενημερωτικά sites για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο, κήρυξαν οι συνεργαζόμενες οργανώσεις στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Με κοινή ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Ραφιοφωνίας-Τηλεόρασης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ομοσπονδία μισθωτών προσωπικού Τύπου και βιομηχανίας χάρτου και η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον Τύπο και τα ΜΜΕ ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα.
Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις  10 το πρωί της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου, στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συνεργαζόμενων ενώσεων στα ΜΜΕ:
«Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.
Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:
  • Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI .
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.